Denizli'de Sokak Hayvanlari '5 Yildizli' Tesiste Bariniyor

Sokak hayvanlari için barinma, rehabilitasyon ve dogal yasam parki olarak da hizmet veren 135 dönüm alana kurulu tesiste yaklasik 10 bin hayvan sahiplendirildi Merkez sorumlusu Elvan Alkaya: 'Sokak hayvanlari için 7 gün 24 saat hizmet veren Türkiye'nin örnek ve Ege'nin en büyük tesislerinden biriyiz'.

SEBAHATDIN ZEYREK - Denizli'de kurulan Sokak Hayvanlari Barinma, Rehabilitasyon Merkezi ve Dogal Yasam Parki, sokak hayvanlarina örnek kosullarda tedavi, rehabilitasyon ve barinma imkani saglamasiyla dikkati çekiyor.

Büyüksehir Belediyesi tarafindan 2018 yilinda Pamukkale ilçesi Karakurt Mahallesi'ndeki 135 dönüm alana kurulan merkez, sokak hayvanlarina 5 yildizli otel konforunda hizmet veriyor.

Kedi ve köpek pansiyonlari, serbest gezi alanlari, köpek havuzu, köpek padoklari, egitim salonu, karantina binasi, kedi evleri, ameliyathaneler ve polikliniklerin bulundugu yerleske, ülke genelinde kurulan benzeri merkezlere model olma özelligi tasiyor.

Özellikle hafta sonlari hayvanseverler ve çocuklarin ziyaret ettigi merkezde 10 bine yakin hayvan sahiplendirildi.

Merkez sorumlusu olan Veteriner Hekim Elvan Alkaya, AA muhabirine, sahipsiz hayvanlarin yani sira Milli Parklar Müdürlügü ile birlikte yabani hayvanlarin tedavisini ve rehabilitasyonunu da üstlendiklerini ifade etti.

Alkaya, sunlari kaydetti:

"Asli görevimiz sokaktaki basibos hayvanlari küpeleyip, kisirlastirip asilarini yapmak. Bunun disinda da hasta, yarali, tedaviye muhtaç kedi ve köpeklerin tedavilerini gerçeklestiriyoruz. Sokak hayvanlari için 7 gün 24 saat hizmet veren Türkiye’nin örnek ve Ege’nin en büyük tesislerinden birisiyiz. 2018'den bugüne 50 binden fazla hayvani tedavi ve rehabilite ettik."

- Telefon ihbarlariyla ulasiliyor

Denizli Büyüksehir Belediyesi'ne ait Alo 153 hattina yapilan ihbarlara aninda yanit verdiklerini ifade eden Alkaya, merkez çalisanlarinin sevgi ve fedakarlikla görev yaptigina dikkat çekti.

Alkaya, söyle devam etti:

"Gecenin 3’ünde bir kediye araba çarpsa o kediyi olay yerinden alip ilk müdahalesini yapiyoruz. Burada 5 veteriner hekim, 5 tekniker ve 20 yardimci görevliyle çalisiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyoruz. Vatandaslarimiz ve hayvanseverlerle iliskilerimiz çok iyi, onlarla aile gibiyiz. Tüm aileleri, çocuklariyla sahipsiz hayvanlarimizi sevmeye davet ediyorum. Böylelikle eski ve kötü barinak imajini burada yikmalarini istiyorum."

Alkaya, benzeri tesislerin ülke genelinde yayginlasmasini umut ettiklerini, modern tesisler sayesinde hayvan sahiplenme oranlarinin da artacagina inandigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA