Milli Sair Mehmet Akif Ersoy, Kahire'de Anildi

KAHIRE – Misir’da uzun yillar yasamis olan Istiklal Marsi’nin yazari, milli sair Mehmet Akif Ersoy, vefatinin 85’inci yilinda, baskent Kahire’de Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE) anildi.

Anma programinin açilisinda konusan Kahire YEE Müdürü Emin Boyraz, “Hayatinin önemli bir kismini Misir’da geçiren milli sairimizin sahsiyetinin yani sira Misir’daki hayati ve Misirla olan bagi özellikle bizler açisindan örnektir.” ifadelerini kullandi.

Akif’in 85 yil önce Kahire Üniversitesi'nde Türkçe ögretmenligi yaptigini vurgulayan Boyraz, “85 yil sonra bizler de kendisinin isiginda Misir’da dünyanin en çok Türkçe ögretilen merkezlerinden birinde Türkçe ögretiyoruz.” dedi.

-Anma programi kapsaminda siir okuma yarismasi da düzenlendi

Öte yandan Mehmet Akif Ersoy’un anildigi Kahire Yunus Emre Enstitüsü'nde anma programi kapsaminda siir okuma yarismasi tertip edildi.

Istiklal Marsi’nin on kitasini okuyan Kahire YEE kursiyerlerinden Emira Malik’in birinci oldugu yarismada, Enstitü ögrencisi Fatma Sakir ise “Çanakkale Sehitlerine” adli siiri seslendirdi.

Program kapsaminda ayrica, Enstitü okutmanlarindan Hacer Salah, “Bir Misirlinin Gözünden Misir’da Mehmet Akif” konulu bir sunum yapti,

Sunumda, Akif’in edebi kisiliginin yani sira Misir’daki hayatina da deginilirken Misir’da yazdigi ve bazilari Kahire’de basilan siirlerinden örnekler verildi.

Bir dakikalik saygi durusunun da yapildigi, Akif’e ait siirlerin okundugu anma programi, hayatinin anlatildigi sunumun ardindan belgesel film ile son buldu.

Kaynak: AA