29 Ekim'de Açilan AKM'yi Toplam 112 Bin Kisi Ziyaret Etti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nda kapilarini açan Atatürk Kültür Merkezi, 2 ayda 112 bin kisiyi agirladi. Açilistan bugüne düzenlenen 190 etkinlige 62 bin kisi katilirken, açik alanlari ise 50 bin kisi ziyaret etti.

29 Ekim'de Açilan AKM'yi Toplam 112 Bin Kisi Ziyaret Etti
2 buçuk yilda yapilan Atatürk Kültür Merkezi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nda açilisi gerçeklestirildi.

2 ayda toplam 112 bin kisi ziyaretçi agirlayan AKM’de 190 etkinlik düzenlendi.

Hareketli sahnesi, akustik performansi ve 2 bin 40 kisilik kapasitesiyle Türk operasinin "gurur binasi" olarak insa edilen opera salonunun yani sira 802 kisilik tiyatro salonu, 410 metrekarelik AKM Galeri ve AKM Çok Amaçli Salon, ziyaretçilere kültür ve sanat adina birbirinden güzel etkinlikler sunmaya devam ediyor.

“5 bloktan olusan çok genis kapasitede bir sahaya yayiliyor”

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Atatürk Kültür Merkezi Sanat Yönetmeni Remzi Buharali, "Atatürk Kültür Merkezi 29 Ekim 2021 tarihinde, 2 buçuk yil gibi kisa bir sürede yapilarak yeniden sanatseverlere kapilarini açti. Daha önceki AKM’ye baktigimiz zaman çok büyük farkliliklar var. Yaklasik 14 bin 500 metrekare bir taban alani içerisinde 95 bin metrekarelik bir kullanim alanina sahip oluyor. Eskiden yine AKM’ye geldigimizde tek bir giris içerisinde farkli sanat dallarina ulasabilecegimiz sahne alanlari veya sergileme alanlari varken bu kez 5 bloktan olusan çok genis kapasitede bir sahaya yayiliyor. Bu saha içinde kültür yolu olarak adini verdigimiz bir kültür sokagimiz var. Bu kültür sokagimizin içerisinde farkli alternatiflerdeki sanat isimlendirmelerini barindiran kuruluslarimiz var. Çocuk sanat merkezi, kütüphane, sinema ve hepsinden de önemlisi kocaman bir opera salonumuz var. Bu opera salonu 2 bin 40 kisilik bir kapasiteye sahiptir. Tiyatro salonumuz da var. O da 802 kisilik kapasiteyle faaliyetlerini sürdürmek üzere artik Atatürk Kültür Merkezi sanatseverlerin hizmetinde" dedi.



"Açilistan bu yana 190 etkinlik düzenlendi "

AKM’nin 365 gün hareketli oldugunu dile getiren Atatürk Kültür Merkezi Sanat Yönetmeni Buharali, sunlari kaydetti: "29 Ekim’den bu yana elimizdeki istatistiklere baktigimiz zaman toplam kültür ve sanat adina düzenledigimiz etkinliklere 62 bin kisinin geldigini görüyoruz. Açik alanlarimizi da 50 bin kisinin ziyaret ettigini görüyoruz. Toplamda da 112 bin kisinin açilistan bugüne kadar ziyaret ettiklerine taniklik ettik. 29 Ekim tarihinde açilan Atatürk Kültür Merkezi içinde 190 etkinlik gerçeklestirildi.

Hepsi birbirinden farkli özellikler içeriyor. Hem uluslararasi, hem de yerli sanatlarimizi temsil eden Kültür ve Turizm Bakanligimiza bagli sanatçi ve topluluklar AKM içinde farkli yönleri ve birimleriyle bu etkinlikleri gerçeklestirdiler. Özellikle opera salonumuzdaki etkinlikler aksam 20.00’de baslayan etkinliklerdir. Ama tabi bu saatlerde baslayan etkinlikler olmasinin yani sira 20.00’deki etkinlikleri sergileyebilmesi için sanatçi toplum ve kurumlarimizin bu sahnede de öncesinde provalari yer aliyor. Özellikle Cumhurbaskanligi Klasik Türk Merkezi Koro Toplulugumuz 15 günde bir pazar sabahlari 11.30’da konserlerini yapiyor. Istanbul Devlet Senfoni Orkestramizin ve ülkemizin çok degerli sanatçilari kahve konserleri konsepti çerçevesinde çok amaçli salonumuzda her cumartesi sabah 11.00’de veriliyor. AKM’nin bu isleyisine baktigimizda da 365 gün hiç durmadan hareket ettirilecek olan bir kültür merkezidir."
Kaynak: İHA