Israil Güçleri, Bati Seria'da 8'I Gerçek Mermiyle 43 Filistinliyi Yaraladi

Israil askerlerinin isgal altindaki Bati Seria'da Yahudi yerlesimcilerin yürüyüs yapma çagrilarina karsi gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahalesinde 8'i gerçek, 35'i plastik mermiyle olmak üzere 43 kisi yaralandi.

Yahudi yerlesimcilerin, 2005 yilinda bosaltilan Nablus kenti yakinlarindaki Homesh yerlesim birimine dönüs yürüyüsü yapma çagrilari üzerine çok sayida Filistinli, Nablus'a bagli Burka köyü girisinde toplandi. Israil askerleri, Filistinlilere gerçek ve plastik mermi ile göz yasartici gaz bombasi kullanarak müdahale etti.

Nablus'taki Filistin Kizilayi yetkilisi Ahmed Cibril, AA muhabirine, gerçek mermiyle yaralanan 8 Filistinliye Kizilay ekiplerince ilk müdahalenin yapildigini, gögsünden vurulan bir Filistinlinin ise durumunun agir oldugunu söyledi.

Cibril, 35 Filistinlinin de plastik mermiyle yaralandigini, bunlar arasinda yüzünden vurulan bir kisinin Rafidya Hastanesi'ne kaldirildigini kaydetti.

Olaylarda 95 kisinin göz yasartici gaz nedeniyle bogulma tehlikesi yasadigini ifade eden Cibril, Kizilay ekiplerinin gazdan etkilenen hamile bir kadini evinden Rafidya Hastanesi'ne naklettigini söyledi.

Filistin Kurtulus Örgütü'ne bagli Ayrim Duvari ve Yahudi Yerlesim Birimleriyle Mücadele Konseyi ise Facebook hesabindan yaptigi açiklamada, Yahudi yerlesimcilerin söz konusu yürüyüsünün iptal edildigini duyurdu.

Kaynak: AA