Gravy Sos Nasıl yapılır? Gravy Sos Tarifi

Gravy sos son zamanlarda ülkemizde de giderek popüler hale gelen lezzetler arasında yer alıyor. Bu sebeple en merak edilenler arasında gravy sos tarifi yer almaya başladı. Peki, gravy sos nasıl yapılır? Gravy sos tarifi nedir? Gravy sos püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...

Gravy Sos Nasıl yapılır? Gravy Sos Tarifi
Gravy sos tavuk ve et yemeklerinin yanına oldukça yakışan soslar arasında yer alır. Dışarıda bu lezzetin tadında bakanlar ise evde de aynı tarifi nasıl yapacağını merak ediyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan ve daha sonrasında dünyanın birçok yerine dağılan bu sos giderek popülerliğini arttıran besinlerdendir. Bu sebeple sık sık aratılanlar arasında Gravy sos nasıl yapılır ve Gravy sos tarifi bulunur. Gravy sos tarifi ve püf noktaları için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

Gravy Sos Nedir?


Gravy sos ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkan ve oldukça beğenilerek tüketilen besinler arasındadır. Türkiye'ye son zamanlarda gelmiş olan bu farklı lezzet çok kısa sürede sevilerek popüler soslar arasına girmiştir.  Yeni duyan kişiler ise sık sık gravy sos nedir sorusuna cevap arıyor. Tavuk suyundan elde edilen ve yapımı diğer soslara göre oldukça kolay olan Gravy için birçok detay merak ediliyor. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında tercih edilen bu sos birçok ana yemeğin yanında tercih edilebilir.


Gravy Sos Nasıl yapılır? Gravy Sos Tarifi


Gravy Sos Tarifi İçin Gerekli Malzemeler


Gravy sos için gerekli malzemeler bu lezzeti evde denemek isteyenler tarafından sık sık aratılıyor. Bu sosu yapmak için öncelikle birkaç malzemeye ihtiyacımız vardır. İşte Gravy Sos tarifi için gerekli malzemeler;

2 su bardağı tavuk suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı karabiber

4 yemek kaşığı un

1.5 çay kaşığı tuz


Gravy Sos Nasıl yapılır? Gravy Sos Tarifi


Gravy Sos Nasıl Yapılır?


Gravy sos yapmak için lazım olan malzemeleri elde ettiysek bu sosun yapılışına geçebiliriz. En merak edilen ve aratılan sorular arasında olan gravy sos nasıl yapılır sorusuna bu aşamada cevap veriyoruz. İlk olarak sos tenceresine belirtilen miktardaki tereyağını koyun. Ardından yağı eritip üzerine unu ilave edin. Unun rengi hafif kahverengi bir hal aldığında tuz ve karabiber ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tavuk suyunu yavaş bir şekilde tavaya ekleyin. Bu aşamada yavaş olmaya dikkat etmeniz tavsiye edilir. Sosun dibinin tutmaması için sık sık karıştırmaya özen göstermelisiniz. Koyulaşan sosun altını kısarak 2 dakika daha bekleyin. Gravy sosunuzu afiyetle tüketebilirsiniz.

Gravy Sos Püf Noktaları


Gravy sos püf noktaları sosunun lezzetli olmasını isteyen birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu sebeple sosunuzu pişirirken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunur. Gravy sos yaparken tavuk suyunuzun bulyon olmaması sosun daha keskin ve güzel bir aromaya sahip olmasını sağlar. Ayrıca unun iyi bir şekilde kavrulması ve tavuk suyunun eklenirken topaklanmaması da oldukça önemlidir. Bu aşamada topaklanma durumuyla karşılaşmamak için iyice karıştırmak gerekir. Ayrıca tavuk suyunu birden değil yavaş ve yedirerek dökmek sosun daha lezzetli kıvamlı olmasına fayda sağlayacaktır. İçine koyduğunuz baharat miktarı da vereceği lezzeti doğrudan etkileyecektir. Bu sebeple karabiber ve tuzdan başka baharat eklememeniz önerilir.

Gravy Sos Kaç Kalori


Gravy sos hakkında sık sık merak eidlenler arasında gravy sos kaç kalori sorusu yer alır. Diyet yapmak ve kilo kontrolü sağlamak isteyen birçok kişi tarafından gravy sos kaç kalori sorsu oldukça merak ediliyor. Gravy sosu aşırı tüketmediğinizde herhangi bir kalori alımı gerçekleşmez. Fakat içinde bulunan unun sebebiyle çok nadiren tüketmeniz gerekir. 100 gram gravy sosun için yaklaşık 80 kalori bulunur.