Siirt'te 18 Derslikli Atatürk Ilkokulu Açildi

Siirt'in Sirvan ilçesinde 18 derslik Atatürk Ilkokulu törenle hizmete girdi.

Vali Osman Hacibektasoglu, okul bahçesinde düzenlenen programda yaptigi konusmada, haziran ayinda temeli atilan okulun kisa sürede bitirilerek hizmete girdigini belirtti.

Okulda 300 dolayinca ögrencinin egitim ve ögretim görecegini dile getiren Hacibektasoglu, 3 Haziran'da okulun temelinin atildigini animsatti.

Okulun açilisini yapmanin heyecanini yasadiklarini aktaran Hacibektasoglu, 18 derslikli Sirvan Atatürk Ilkokulunun çok kisa sürede tamamlanarak hizmete girdigini bildirdi.

Okulun yaklasik 2 milyon 900 bin lira maliyetle tamamlandigini ifade eden Hacibektasoglu, söyle konustu:

"4 Aralik'ta Cumhurbaskanimizin tesrifleriyle ilimizde çok önemli kamu ve özel sektör yatirimlarinin açilisi yapildi. Su anda devam eden birçok kamu yatirimlari, okul insaati var ve tamamlanan yatirimlari hizmete açiyoruz. Ancak bazi eskiyen ve yenilenmesi gereken okullarimiz var, bunlari da yatirim programina aliyoruz."

Hacibektasoglu, yapilan kamu ve özel sektör yatirimlariyla vatandaslarin yasamini kolaylastirmayi amaçladiklarini dile getirdi.

Gelecegin teminati çocuk ve gençler için çabaladiklarini anlatan Hacibektasoglu, "Onlar da ülkemizi sehrimizi gelistirecekler, kalkindiracaklar, bölgeye ve bütün insanliga barisi ve huzuru getirecekler. Okulun yapiminda emegi geçenleri kutluyorum." ifadelerini kullandi.

Açilisa, Sirvan Kaymakami Recep Hasar, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ugur Ertekin, Il Milli Egitim Müdürü Deniz Edip ve kurum müdürleri katildi.

Kaynak: AA