Gaziantep'te Iki 'Pitbull'un Saldirdigi Çocugun Ailesi Yasadiklarini Anlatti

Baba Hüseyin Ates: 'Esimin bundan sonra tibben çocugu olma olasiligi yüzde 23. Yani dünyada tek çocugumdu o, tek canimdi'

Gaziantep'te, pitbull cinsi 2 köpegin saldirisinda agir yaralanan 4 yasindaki Asiye Ates'in babasi Hüseyin Ates, tek çocuklarinin bu durumda olmasinin acisini yasadiklarini söyledi.

Hüseyin Ates, AA muhabirine, çocugunun durumunun ciddiyetini korudugunu ve hayati tehlikesinin devam ettigini söyledi.

Olayin halen sokunda oldugunu ifade eden Ates, "Ben kötü, annesi benden daha kötü halde. Ayakta zor duruyorum. Ne yapacagimi ben de bilmiyorum su an. Asiye iyilestikten sonra nasil bir hayat olacak hiç bilmiyorum." dedi.

Olayin ilk anindan itibaren devletin her türlü yardimi kendisine sundugunu belirten Ates, söyle devam etti:

"Devlet büyüklerimiz sag olsun yakindan ilgilendiler, elinden geleni yaptilar. Allah devletimizden razi olsun. Bunu yapan patronlarimin köpegi. Dolayisiyla orada çalisma gibi bir durumum yok artik. Isimden ve evimden oldum, çok büyük magdurum. Psikolojik ve fizik olarak çökmüs durumdayim. Iki gündür ne su içtim ne yemek yedim. Esim benden kötü durumda çünkü sürekli çocugun yaninda."

- Ailenin tek çocugu

Uzun zaman evlat hasreti çektigini ve zorlu bir sürecin, tedavinin sonrasinda Asiye'nin dünyaya geldigini anlatan Ates, "Çok rezillikler çektik. Tek çocugum o. Esimin bundan sonra tibben çocugu olma olasiligi yüzde 2-3. Yani dünyada tek çocugumdu o, tek canimdi. Kizimdan baska kimsem yok." diye konustu.

Asiye'nin dayisi Tevfik Dogan ise kendilerine destek veren ve dua eden herkese tesekkür etti.

Yegeni için herkesten dua isteyen Dogan, sunlari kaydetti:

"Allah devletimizden razi olsun. Gerekli çaba ve gayreti gösterdiler. Enistem Hüseyin'in patronlarina ait köpekleri isirmasi sonucu çocuk bu hale geldi. Enistem isine devam edemeyecek, isinden de oldu. Magdur oldu ve basini sokacak bir yeri dahi yok. Asil bundan sonra ne olacak? Bizler yakinlari olarak mücadele ediyoruz ama bu da belli bir yere kadar."

- Olay

22 Aralik'ta Sahinbey ilçesi Bestepe Mahallesi'nde 2 pitbull cinsi köpegin saldirisina ugrayan 4 yasindaki Asiye Ates, agir yaralanmisti. Olayla ilgili 6 kisi gözaltina alinmis, zanlilardan 3'ü tutuklanmisti.

Saldirgan köpekler ise Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügünce, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Hayvan Barinagi ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmisti.

Kaynak: AA