Dondurucu Sogukta Saglik Personeli Ve Üniversitesi Ögrencilerden Gerçegi Aratmayan Tatbikat

Bayburt’ta eksi 10’u bulan havada 112 Acil Saglik Hizmetleri ekipleri ile Saglik Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ögrencilerinin birlikte yaptiklari ’Acil Durum Tatbikati’ gerçegi aratmadi.

Dondurucu Sogukta Saglik Personeli Ve Üniversitesi Ögrencilerden Gerçegi Aratmayan Tatbikat
Yapilan triaj egitim tatbikatinda senaryo geregi, iki aracin çarpismasi sonucu ölü ve çok sayida yaralinin oldugu bildirilen trafik kazasinda, olay yerine ulasan ekiplerin yaralilara müdahalesi ve hastaneye sevkleri canlandirildi. Ilk ve Acil Yardim Programi (paramedik) ögrencilerinin de katildigi tatbikatta ekiplerin hizi, yaralilara uyguladiklari ilk müdahaleleri degerlendirmeye alindi. Kazada yarali vatandaslari canlandiran ögrencilerin ise senaryoya kendilerini fazla kaptirip adeta gerçek gibi oynamalari büyük begeni topladi. 112 ekiplerinin ise uyum ve koordinasyon içerisinde kazazedelere yaptiklari müdahaleleri takdir edildi. Gerçeklestirilen tatbikatta, Bayburt’ta kurumlar arasi isbirligini gelistirme, ögrencilerin ise sahada ögrenme tecrübesini zenginlestirip bir afet durumunda farkindaligi artirmalari hedeflendi. Tatbikata katilan ögrenciler derslerde aldiklari teorik egitimleri pratikte nasil uygulanmasi gerektigini ve sahada karsilasabilecekleri tüm durumlari görürken, 112 personeli de bilgilerini tazeledi.

Bayburt Il Saglik Müdürü Dr. Ilker Hanci, tatbikat sonunda saglik personeli ve ögrencileri tebrik etti.

Bayburt Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Mutlu Türkmen, tatbikatta görev alan herkesin rollerini iyi yaptigini, gerçegi aratmayan sahnelere tanik oldugunu söyleyerek, "Bugün üniversitemizde ilimizdeki diger kamu kuruluslariyla birlikte acil yardim tatbikati gerçeklestirdik. Saglik Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ögretim görevlileri ve ögrencilerinin hazirladigi bu tatbikata bütün ilgili kurumlarda destek sagladi. Gerçegi aratmayan görüntüleri izledik, bunlarin ögrencilerimizin meslek kariyerlerine en iyi sartlar altinda hazirlanmasi, yetkinliklerini temin etmesi açisindan çok önemli oldugunu düsünüyoruz. Önümüzdeki süreçte ilgili kurumlarla isbirligi halinde yine benzer etkinlikleri üniversitemizde düzenlemeyi düsünüyoruz" seklinde konustu.

Gerçegi aratmayan tatbikat izleyicilerden tam not aldi. Tatbikata; Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Ramazan Yigit, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Savas Bülbül, Il Saglik Müdürü Dr. Ilker Hanci, Il Emniyet Müdür Yardimcisi Necati Çevik, kurum amirleri, akademik ve idari personeller ile ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA