Kosova'da Enerji Krizi Battaniye Ile Protesto Edildi

Kosova’da muhalefet partisi Sosyal Demokrat Parti (PSD), ülkedeki enerji krizini protesto etmek amaciyla Kosova Basbakanlik Binasi avlusundaki Kosova bayraklarini indirerek yerine battaniye asti.

Kosova'da Enerji Krizi Battaniye Ile Protesto Edildi
Kosova’daki enerji krizi ve elektrik kesintileri muhalefet partilerinden Sosyal Demokrat Parti (PSD) tarafindan battaniye ile protesto edildi. Basbakanlik binasi önüne gelen eylemciler, bina avlusundaki Kosova bayraklarini indirerek yerine battaniye asti.

PSD Sözcüsü Natyra Kuçi yaptigi açiklamada, battaniyelerin Basbakan Albin Kurti hükümetinin enerji krizine teslim olmasinin bir isareti olarak yerlestirildigini belirterek, "Teslimiyetin simgesi olan beyaz bayrak gibi yerlestirdigimiz battaniyeler, Kurti hükümetinin elektrik krizine teslimiyetinin simgesidir. Soguktan korunmanin yolunun battaniye oldugunu söyleyen bir basbakanimiz var. Öte yandan elektrik tüketicilerini suçlayan Ekonomi Bakani Artane Rizvanolli’miz var" dedi.

Kurti geçtigimiz günlerde yaptigi açiklamada, ülkedeki enerji krizi nedeniyle evinde battaniyeyle isindigini belirtmisti. Kosova genelinde birkaç gündür 2 saatten fazla süren elektrik kesintileri yasanmakta.
Kaynak: İHA