Gaziantep'in Düsman Isgalinden Kurtulusunun 100. Yil Dönümü Kutlaniyor

Gaziantep'in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümü etkinlikleri basladi.

Etkinlikler kapsaminda, Kirkayak Parki'nda tören düzenlendi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, anita çelenk sundu.

Tahmazoglu, buradaki konusmasinda, Gaziantep'in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümünü kutladiklarini, sadece kendi kaderlerini degil ülkenin de kaderini degistirdiklerine dikkati çekti.

Gaziantep mücadelesinin tarihe geçmis örnek bir zafer oldugunu ifade eden Tahmazoglu, Kurtulus Savasi'nin ve Milli Mücadele'nin mesalesini yaktiklarini belirtti.

Bu ugurda canlarini seve seve feda eden basta Sahin Bey, Sehit Kamil, Karayilan ve Özdemir Bey olmak üzere 6 bin 317 sehidi rahmet, minnet ve sükranla andigini ifade etti.

Antep Savunmasi'nin dünyaya destan olmus, sanli bir savunma oldugunu vurgulayan Tahmazoglu, yokluk ve imkansizlik içerisinde sehrin topyekun mücadelesinin ortaya kondugunu dile getirdi.

Antep halkinin açlik ve yokluga ragmen tanki ve topu olan düsmana karsi sahan bombasi yaparak mücadele ettigini aktaran Tahmazoglu, sunlari kaydetti:

"Gaziantep mücadelesi erkegi, kadini, genci ve yaslisiyla türlü imkansizliklara ragmen verilen mücadelenin adidir. Sahin Bey, Sehit Kamil, Karayilan ve Özdemir Bey gibi kahramanlar tarihteki ve gönüllerimizdeki yerini almistir. Aylarca caniyla, kaniyla direnen topragina gögüs germis nice kahramanin topragi olan bu sehirde yasamak ve hizmet etmek büyük bir gurur. Ecdadimiza olan sükran borcumuzu, emanet aldigimiz Türkiye'yi, Gaziantep'i egitimde, ulasimda, saglikta, tarimda, sanayide, ve adalette hep daha ileriye ulastirarak ödüyoruz, ödeyecegiz."

Kaynak: AA