Duygu Delen'in Ölümüne Iliskin Davanin Görülmesine Devam Edildi

Sanigin tutukluluk halinin devamina karar verildi.

Gaziantep'te 17 yasindaki Duygu Delen'in ölümüyle ilgili "çocugun kasten öldürülmesi", "çocugun nitelikli cinsel istismari", "hakaret" ve "konutta yagma" suçlarindan dava açilan tutuklu sanigin yargilanmasina devam edildi.

10. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davada sanik Mehmet K. durusmaya katilmadi.

Durusmaya Duygu Delen'in annesi Senel, babasi Bülent Delen, kardesleri ve taraf avukatlarinin yani sira Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi temsilcisi katildi.

Mahkeme baskani, Adli Tip Genel Kurulundan beklenen raporun gelmedigini hatirlatarak, Delen ailesine söz hakki verdi.

Anne Senel ile baba Bülent Delen, sanigin tutukluluk halinin devamini talep etti.

Delen ailesinin avukati Mehmet Balci, dosyada birbirinden farkli bilirkisi raporlarinin yer aldigini, "Dosyada bir uzman görüsü, 4 bilirkisi raporu var. Sanik, 'Duygu Delen'in intihar etmediginden eminim.' dedi. Raporlara göre geriye iki olasilik kaldi, kaza ya da cinayet. Dosyada bilirkisi raporunda kaza olmayacaginin net oldugunu belirtiyor. Sanik 'Intihar olmaz.' diyor, bilirkisi 'Kaza olmaz.' diyor. Geriye sadece cinayet kaliyor." diye konustu.

Sanik tarafinin önceki celse "özgürlük" talebinde bulundugunu hatirlatan Balci, "Yasama hakki haklarin olmazsa olmazidir. Eger bir insan yasarsa diger haklardan yararlanir. Özgürlük haklarinin ilk kosulu yasama hakkidir. Biz de Duygu Delen için yasama hakki talep etmistik ama yasamiyor. Sanigin tahliyesine karar verilmesi, bizi tarafsizlik konusunda kuskuya düsürür. Sanigin ileride bu suçtan beraat edecegi anlamina gelir ki bu da insafli degildir." ifadelerini kullandi.

Sanik avukati Enes Akbulut, sanigin ifadeleriyle ayni yönde rapor geldigini savunarak, tahliye talebinde bulundu.

Sanik avukati Muhammet Burak Arslan, hiçbir rapor gelmeden aleyhte yargilamanin yapildigini öne sürerek, müvekkilinin tahliyesini istedi.

Bu sirada Duygu Delen'in annesi Senel Delen, "Ayni sey sizin basiniza gelse tahliye ister miydiniz, sizin çocugunuz yok mu? Her gün kapi çaldiginda Duygu mu acaba diye bakiyorum, öldüm, bittim ben." diyerek avukata tepki gösterdi.

Sanigin diger avukatlari da tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Adli Tip Genel Kurulundan istenen raporun beklenilmesine ve sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi 4 Subat'a erteledi.

- Olay

Gaziantep'te 13 Agustos 2020'de Sehitkamil ilçesi Batikent Mahallesi'ndeki 5 katli apartmanin 4'üncü katindan bir kisinin düstügü ihbari üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edilmis, kaldirildigi hastanede hayatini kaybeden kisinin 17 yasindaki Duygu Delen oldugu belirlenmisti. Evde bulunan Mehmet K. (20) tutuklanmisti.

Mehmet K. hakkinda "çocugun kasten öldürülmesi" suçundan agirlastirilmis müebbet ile "çocugun nitelikli cinsel istismari", "hakaret" ve "konutta yagma" suçlarindan çesitli oranlarda ceza istemiyle açilan davada mahkeme kesif karari vermis ve olay yeri inceleme uzmani, fizik mühendisi, adli tip uzmani ve bilgisayar teknolojisi uzmanindan olusan heyet, 19 Mart'ta olayin meydana geldigi sanik Mehmet K'nin evinde kesif yapmisti.

Tutuklu sanik Mehmet K'nin 16 Haziran'da "ev hapsi" karariyla tahliyesine karar verilmis, Cumhuriyet Bassavciliginca karara itiraz edilmisti. Itirazi degerlendiren 11. Agir Ceza Mahkemesinin karariyla ikametinde gözaltina alinan sanik 22 Haziran'da tutuklanmisti.
Kaynak: AA