Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev, Ermenistan Isgalinden Kurtarilan Hadrut Ve Susa'yi Ziyaret Etti

Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev 60. yas gününde Ermenistan isgalinden kurtarilan Hadrut kasabasini ve Susa kentini ziyaret ederek, “Toprak bütünlügümüze yönelik herhangi bir tehdide asla izin veremeyiz” dedi.



Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev 60. yas gününde Ermenistan isgalinden kurtarilan Hadrut kasabasini ve Susa kentini ziyaret etti. Hadrut kasabasinda askerlerle bir araya elen Aliyev, “Toprak bütünlügümüze yönelik herhangi bir tehdide asla izin veremeyiz” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaskanligi tarafindan yapilan açiklamada, Cumhurbaskani Aliyev’in esi Mehriban Aliyeva ve ogullari Haydar Aliyev ile birlikte Hocavend ilinin Hadrut kasabasini ziyaret ederek askeri birligin açilisina katildigi belirtildi.

Askeri birlige savas bayragini sunan Aliyev, askeri birlikte incelemelerde bulunduktan sonra düzenlenen tatbikati izledi. Aliyev yaptigi konusmada, Hadrut’daki askeri birligin açilmasinin büyük önem tasidigini belirterek, “Çünkü bu askeri birlik isgalden kurtarilmis bölge olan Hocavend ilinde açilmistir ve ordumuzun emrindedir. Ordu sürekli olarak dikkatimizdedir. Bu dikkat ve özenin sonucu olarak, bugün Azerbaycan’in galip gelen ordusu, dünyada muharebe meydaninda muzaffer, galip gelen bir ordu olarak taninmaktadir” dedi.



“Ikinci Karabag Savasi, Azerbaycan ordusunun yilmaz iradesini gösterdi”

Hadrut harekatinin Ikinci Karabag Savasi’nda özel bir önem tasidigini vurgulayan Aliyev, “Bu stratejik yerlesimin kurtarilmasi, gelecek planlarimiza ek olarak destek sagladi. Çünkü Hadrut’u isgalcilerden kurtarmasaydik, gelecekteki operasyonlarimiz daha büyük zorluklarla karsi karsiya kalabilirdi. Ikinci Karabag Savasi kimin kim oldugunu gösterdi. Ikinci Karabag Savasi, Azerbaycan Ordusunun ve Azerbaycan halkinin yilmaz iradesini gösterdi. Bugün, Ermeni ordusu zaten yenilmis durumda. Azerbaycan Ordusu muzaffer bir ordudur” dedi.



“Susa operasyonu bir destan haline geldi”

Hadrut isgalcilerden kurtarilmamis olsaydi Susa’ya ulasmanin daha zorlasacagini ifade eden Aliyev, “Ancak Susa operasyonu simdiden bir destan haline geldi. Susa harekati su anda dünyanin önde gelen askeri okullarinda tartisiliyor ve analiz ediliyor. Birçok kisi, özellikle Susa’da eskiden yasamis insanlar, Azerbaycan’in kahraman ogullarinin hafif silahlarla kayalara tirmandigina ve kültür baskentimiz, Karabag’in taci olan Susa’yi isgalcilerden kurtardiklarina hala inanamiyor” dedi.



“Toprak bütünlügümüze yönelik herhangi bir tehdide asla izin veremeyiz”

Ermenistan ordusunun neredeyse yok oldugunu belirten Aliyev, “Ermenistan bizim için yeniden tehlike kaynagi olmaya kalkarsa, sonlari Ikinci Karabag Savasi’ndaki gibi olacaktir. Halkimiza, devletimize, toprak bütünlügümüze yönelik herhangi bir tehdide asla izin veremeyiz. Yurt disinda da olsa bu tehdidi görürsek bizi kimse durduramaz. 44 gün boyunca bizi kaç kere durdurmaya çalistilar, kaç kere tehdit ettiler, baski yaptilar. Bizi hiç kimse durduramadi” ifadelerini kullandi.

“Komando tugayinin olusturulmasi bizim için bir yenilik”

Yeni askeri birlik ve komando kuvvetlerinin temsilcilerinin Hadrut’taki askeri birlikte bulundugunu vurgulayan Aliyev, “Bir komando tugayinin olusturulmasi bizim için bir yeniliktir. Komando tugaylarinin her türlü askeri görevi yerine getirebilecek. Iyi egitim görmüs, yüksek irade göstermis, vatan için kendini feda etmeye hazir çocuklarimiz bu tugaylarda görev yapacak. Bu da askeri gücümüzü büyük ölçüde artiracaktir” dedi.



Aliyev, bu tür birçok tugayin kurulacagini ve bu nedenle Azerbaycan ordusunun profesyonelligini ve moralini korumaya devam edecegini kaydetti.

Aliyev, Hadrut’tan sonra Susa kentine geçerek, Yukari Gövher Aga Camisi’ni ziyaret etti.
Kaynak: İHA