TOBB Baskani Hisarciklioglu Açiklamasi 'Türk Lirasina Güveni Tesis Eden Adimlari Destekliyoruz'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in ilan ettigi ekonomik önlem paketine iliskin, "Döviz kurlarindaki asiriya kaçan, olagan disi yükselislerin önüne geçilmistir. Mali piyasalarda istikrar artmistir. Türk lirasina güveni tesis eden ve istikrari güçlendiren adimlari gayet olumlu buluyor ve destekliyoruz." dedi.

???????Hisarciklioglu, gazetecilere yaptigi açiklamada, Cumhurbaskani Erdogan'in ilan ettigi ekonomik önlem paketinin reel sektör tarafindan çok olumlu karsilandigini söyledi.

Atilan adimlarin yerinde oldugunu ve moralleri düzelttigini belirten Hisarciklioglu, "Yapilan açiklama, piyasalardaki etkisini de pozitif olarak göstermistir. Döviz kurlarindaki asiriya kaçan, olagan disi yükselislerin önüne geçilmistir. Mali piyasalarda istikrar artmistir. Türk lirasina güveni tesis eden ve istikrari güçlendiren adimlari gayet olumlu buluyor ve destekliyoruz. Asgari ücret vergi indiriminin herkese uygulanma karari, KDV düzenlemesiyle iadelerin hizlandirilacak olmasi, Kurumlar Vergisi indirimi ve yeni Kredi Garanti Fonu paketini çok önemli ve faydali görüyoruz." diye konustu.

Cumhurbaskani Erdogan'in Türkiye ekonomisinin serbest piyasa kurallari içinde yoluna devam edecegini vurgulamasinin önemine dikkati çeken Hisarciklioglu, sunlari kaydetti:

"Zira birilerinin özellikle sanal ortamda yaymaya çalistiklari dedikodularin önüne geçilmis oldu. Türkiye ekonomisinin gücü, tesebbüs hürriyeti ve girisimci gücünden gelir. Iste Gaziantep de bunun en büyük kanitidir. 365 oda ve borsamiz Türkiye'nin gücüne her zaman inandi, hep de inanacagiz. Türkiye'ye yatirim yapanlar hep kazandi, insallah bundan sonra da yatirim yapanlar ve ülkemize güvenenler hep kazanacak."

Kaynak: AA