Seren Serengil'in Yargilandigi Hakaret Davasinin Görülmesine Baslandi

Sarkici Lerzan Mutlu’ya hakaret ettigi öne sürülen sunucu Seren Serengil’in 2 yila kadar hapis istemiyle yargilanmasina baslandi. Serengil’den sikayetçi oldugunu söyleyen Mutlu, "Sanik beni zaten uzun süreden beri çesitli platformlar araciligiyla küçük düsürme ve rencide etme amacindaydi" dedi.

Seren Serengil'in Yargilandigi Hakaret Davasinin Görülmesine Baslandi


Modaci Gülsah Saracoglu’nun telefonuna, sarkici Lerzan Mutlu’ya yönelik hakaret içerikli ses kaydi gönderdigi iddia edilen sunucu Seren Serengil’in 2 yila kadar hapis istemiyle yargilanmasina baslandi. Istanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada müsteki Lerzan Mutlu ve avukati Burak Temizer hazir bulundu. Geçtigimiz günlerde ameliyat olan Serengil ise durusmaya katilmadi.

"SEREN SERENGIL ZATEN BU SES KAYDINI BIRÇOK KISI DUYSUN DIYE KASITLI OLARAK ATTI’’

Durusmada sanik Seren Serengil’i sanat camiasindan dolayi tanidigini ve kendisiyle herhangi bir samimiyeti olmadigini söyleyen müsteki Lerzan Mutlu, "Sanik beni zaten uzun süreden beri çesitli platformlar araciligiyla küçük düsürme ve rencide etme amacindaydi. Olay günü bir ödül gecesine davetliydik. Davete gitmek üzere arkadasim Gülsah Saraçoglu’nun Nisantasi’ndaki atölyesinde bir araya geldik. Hep birlikte arkadaslarimizla kahve içtigimiz sirada sanik Seren Serengil Whatsapp üzerinden Gülsah Saraçoglu’na ses kaydi gönderdi. Sanigin benim hakkimda ettigi küfür ve hakaretleri içeren ses kaydi, ortamdaki kisilerce ayni anda ve dogrudan duyuldu, hepimiz sok olduk. Sanik Seren Serengil zaten bu ses kaydini birçok kisi duysun diye kasitli olarak Gülsah Saraçoglu’na atti çünkü olay günü Gülsah’in atölyesinde oldugumuza dair hikâye paylasmistik, sanik da bunun akabinde bu ses kaydini gönderdi. Saniktan sikayetçiyim’’ diye konustu.



"AMACININ LERZAN MUTLU’YA BU SES KAYDININ ILETILMESI OLDUGUNU DÜSÜNÜYORUM"

Durusmada taniklik eden Gülsah Saraçoglu olay günü kendi is yerinde elbise provasi yaptiklarini söyleyerek, "Elbise provasi yaptigimiz sirada sanik Seren Serengil’den bana sesli bir mesaj geldi. Ses kaydini açtigimda konuyu Lerzan’a getirip hakaret içeren sözler söylemeye basladi.

Olay öncesinde müstekinin benim atölyeme gelecegini bildigi için bilerek ve kasitli olarak bana ses kaydi gönderdi. Sanigin amacinin müsteki Lerzan Mutlu’ya bu ses kaydinin duyurulmasi oldugunu düsünüyorum’’ ifadelerini kullandi.

Müsteki Lerzan Mutlu’nun avukati Burak Temizer ise, sanigin ses kaydi attigi kisi Gülsah Saraçoglu’nun müvekkilinin en yakin arkadasi oldugunu ve müvekkiline haber verecegini bilerek ses kaydi attigini belirterek, sanik Seren Serengil’in cezalandirilmasini talep etti.

Mahkeme, sanik Seren Serengil’in sonraki celse hazir edilmesi için süre verilmesine ve eksik hususlarin giderilmesine hükmederek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, süpheli Seren Serengil’in müsteki Lerzan Mutlu hakkinda sosyal medyada bulunan bir görselin altinda müstekiyi kastederek hakaret içerikli paylasim yaptigi aktarildi. Iddianamede, süphelinin Gülsah Saraçoglu’na müstekiye hitaben küfür ve hakaret içerikli ses kaydi gönderdigi anlatildi.

Süpheli Seren Serengil’in alinan savunmasinda söz konusu sözleri söylemediginin kaydedildigi iddianamede, taniklarin hakaret içerikli sözleri duyduklari aktarildi.

Hazirlanan iddianamede, süpheli Seren Serengil’in müsteki Lerzan Mutlu’ya söyledigi sözlerin müstekinin onur, seref ve sayginligini rencide edici boyutta oldugu belirtilerek süphelinin ‘hakaret’ suçundan 3 aydan 2 yila kadar kadar cezalandirilmasi talep edildi.

(Sema Demir-IHA)
Kaynak: İHA