Memleket Partisi Lideri Ince Açiklamasi 'Üretim Seferberligi Baslatilmali'

Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, Balikesir’de düzenledigi basin toplantisinda ekonomiye iliskin degerlendirmelerde bulundu. Ince, Türkiye’de acilen üretim seferberligi baslatilmasi gerektigini söyledi.

Memleket Partisi Lideri Ince Açiklamasi 'Üretim Seferberligi Baslatilmali'
Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, Balikesir’de esnaf ziyareti öncesi basin toplantisi düzenledi.

Ekonomiye iliskin degerlendirmede bulunan Ince, acilen üretim seferberligi baslatilmasi gerektigini söyledi.

Ince, “Saksilari bile ekmeliyiz. Bütün hazine arazileri ekilmeli, çiftçilerden kira almaktan falan vazgeçin. Birakin millet hazine arazilerini eksin. Acilen ilaçta, gübrede, tohumda, mazotta vergi indirimine ihtiyaç var. Acil bir su kanunu çikarmamiz lazim. Türkiye’deki arazilerin yüzde 75’i halen vahsi sulamayla sulaniyor” dedi.

“Iktidarin da muhalefetin de yaptigi sey marketleri suçlamak. Sonundan yani marketten baslanmaz, tarladan baslanir” diyen Ince, “Iddia ediyorum, bugünkü politikacilarin arasinda bu millete en ucuz ekmegi ben yediririm. Bunda çok iddialiyim” diye konustu.



“Çobanlarin sigorta primlerini devlet ödemeli”

Türkiye’de tarim ve hayvanciligin gelismesi için destekleme primlerinin verilmesi gerektigini belirten Ince, "Türkiye’de civcivi, ilacini avro ile alirsan, yumurtayi pahali yersin. Buzagi, yem, ilaç, avroyla olursa, eti pahaliya yersin. Bu kadar basit. Kopya çekmek de serbest; söylediklerimi dinlerlerse et de süt de ucuzlar. Yoksa tarlada ucuz, rafta pahali yemeye devam ederiz. Türkiye’nin acilen üretime geçmesi lazim. Hayvanciligimizi gelistirmek istiyorsak 85 milyon sunu bilmelidir ki çobanlarin sigorta primlerini devlet ödemelidir. Tarimda çalisan kadinlara sigorta prim destegi saglanmalidir. Havza bazli ürün üretmeye geçmeliyiz. Konya’da misir ektirirseniz Konya’yi çökertirsiniz. Misira su lazim, su nerede varsa orada misir ektireceksiniz. Kanal Istanbul’u bos vereceksin, GAP’la ugrasacaksin, Konya Ovasi Projesiyle ugrasacaksin.”

Türkiye’de en ucuz et, süt, peynir ve ekmegi millete kendisinin yedirebilecegini savunan Ince, “Su kanunu, mera kanunu, hazine arazilerinin çiftçiye ücretsiz verilmesi, bütün bunlari yaparsak hayvancilikta ve tarimda nefes aliriz. Yoksa çok pahali yemeye, hatta paramiz olsa da seneye bulamama tehlikemiz var. Onun için acilen çiftçiye gübre destegi yapilmalidir” dedi.

Kaynak: İHA