Lahana Sarması Nasıl Yapılır? Lahana Sarması Tarifi

Lahana sarması birçok kişinin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Konu kapsamında en merak edilenler arasında ise lahana sarması nasıl yapılır sorusu yer alıyor. Peki, lahana sarması nasıl yapılır? Lahana sarması tarifi nedir? Lahana sarması püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...

Lahana Sarması Nasıl Yapılır? Lahana Sarması Tarifi
Türk mutfağında oldukça sevilen ve karadeniz yemekleri arasında yer alan lahana sarması lezzetiyle birçok kişinin favori yemekleri arasına giriyor. Dışarıda istediği şekilde bulamayanlar ve sağlıklı bir şekilde evde pişirmek isteyenler ise lahana sarması nasıl yapılır ve lahana sarması tarifi hakkında birçok detayı araştırıyor. Lahana sarması kulağa zor gelen tarifler arasında yer alsa da kolay sarma teknikleriyle ve püf noktalarıyla evde kolaylıkla bu tarifi denemeniz mümkün olacaktır. Lahana sarması nasıl yapılır ve lahana sarması püf noktaları hakkında daha detaylı bilgi için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

Lahana Sarması İçin Gereken Malzemeler


Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunan lahana sarması akşam yemeklerinde birçok kişinin tercih ettiği tariflerdendir. Bu sebeple sık sık aratılan lahana sarması nasıl yapılır sorusuna sizler için cevap verdik. Lahana sarması yapmak için öncelikle gerekli malzemelerin elinizde olup olmadığını kontrol edin. Lahana sarması için gerekli malzemeler şu şekildedir;

1 orta boy lahana,
3 soğan,
2 su bardağı pirinç,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 çay bardağı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı kuş üzümü,
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
2 su bardağı su,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 limon suyu,
Karabiber,
Yenibahar,
Tuz.


Lahana Sarması Nasıl Yapılır? Lahana Sarması Tarifi


Lahana Sarması Nasıl Yapılır?


Lahana sarması için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre artık lahana sarması nasıl yapılır sorusuna cevap verebiliriz. Öncelikle lahananın köklerini keserek yapraklarını tek tek yıkamalısınız. Ardından bu yaprakları geniş bir tencerede kaynatın. Kaynattığınız lahanaları çok fazla pişmeden alarak süzün. Bir kenarda lahanaların soğumasını beklerken içini yapmak için soğanları yemeklik bir şekilde doğrayın. Bu işlemin ardından soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkadığınız pirinçleri ve fıstığı da tavaya ekleyin. Kuş üzümü, tuz ve baharatları da ekleyerek iyice karıştırın. 1 su bardağı su ilave ederek pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra harcın altını kapatarak 15 dakika dinlendirmeniz gerekir. Bu adımda ise sarma aşamasına geçilir. Lahanaları düz bir yere koyarak iç harcından 1 tatlı kaşığı dolusu koyun. Bu şekilde sardığınız lahanaları tencereye dizin ve üzerine 1 bardak su, zeytinyağı ve limon suyu karışımı dökün. Pişirmeye başladığınız tencerede su kaynamaya başlayınca kapağını kapatın ve ardından kısık ateşte iyice pişirin. Ardından servis tabağına aldığınız sarmaları limon dilimleriyle süsleyin. Lahana sarması tarifinizi afiyetle tüketebilirsiniz.

Lahana Sarması Püf Noktaları


Lahana sarması püf noktaları lezzetli bir sonuç elde etmek isteyenler tarafından oldukça önemseniyor. Bu aşamada güzel bir lahana sarması yapmak için aldığınız lahananın taze olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca yemeğin iyi piştiğinden ve lahanaların yumuşadığından emin olmak önemlidir. Bu sebeple pişip pişmediğinden şüphelenirseniz küçük bir miktar tadına bakarak lahananın sert olup olmadığına karar verebilirsiniz. İç harcı eklerken baharat miktarını ayarlamak ve baharat çeşidini arttırmak da oldukça önemlidir. Ayrıca sarma işleminde ir kolaylık istiyorsanız önceden lahanaları haşlayıp saklayabilirsiniz. Pişirirken tencereye limon dilimleri eklemek de taze bir lezzet kazanmanıza olanak sağlayacaktır.


Lahana Sarması Nasıl Yapılır? Lahana Sarması Tarifi