Kocaeli'de Is Insani Cahit Tatli Cinayetinin Saniklari Ilk Kez Hakim Karsisina Çikarildi

Tutuklu saniklardan yabanci uyruklu F.S: 'Biçagi kullanmak zorunda kaldim. Sonrasini hatirlamiyorum. Çok korkmustum, ilk defa böyle bir sey yasadim ve oradan kaçtim'

Kocaeli'de is insani Cahit Tatli'nin, evinde ugradigi biçakli saldiri sonucu hayatini kaybetmesine iliskin 3 sanigin yargilamasina baslandi.

Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin durusmasinda, tutuklu saniklar C.I, F.S. ve A.I.Ç, is insani Cahit Tatli'nin yakinlari ile taraf avukatlari hazir bulundu.

Saniklardan C.I. savunmasinda, hakkindaki suçlamalari reddederek, Cahit Tatli'nin yasam koçlugunu yaptigini, kendisiyle tanisikliginin bu sekilde oldugunu belirtti.

Kendisinin ve A.I.Ç'nin olayla ilgisinin bulunmadigini söyleyen C.I. cinayeti erkek arkadasi F.S'nin isledigini ileri sürdü.

C.I. kendisini tehdit ettigi için F.S'yi ihbar etmeye korktugunu öne sürerek, Cahit Tatli' ile aralarinda duygusal bir iliski olmadigini dile getirdi.

Yabanci uyruklu katil zanlisi F.S. ise C.I. ile aralarinda gönül iliskisi oldugunu ve birlikte yasadiklarini fakat evlilik teklifini reddedince intihar girisiminde bulundugunu söyledi.

Intihar olayindan sonra hastanede tedavi gördügü sirada Cahit Tatli'nin yanina geldigini iddia eden F.S. "Burada C.I. de vardi, onunla ilgilendi, bana ise 'Keske geberseydin' diye söylendi." ifadesini kullandi.

F.S. Cahit Tatli'nin bazen C.I. ile yasadiklari eve geldigini belirterek, söyle devam etti:

"Ben C.I'nin Cahit'e yasam koçlugu yaptigini bilmiyordum. Bir gün Cahit telasli bir sekilde evimize geldi. 'C.I'den niye ayrilmiyorsun, buradan gideceksin. Eger gitmezsen basina neler gelecek görürsün, seni öldürürüm' dedi. Ben de 'Basima bir sey gelirse senden bilecegim' dedim. Bu olaydan sonra 'Cahit'in selami var' diyen 3 kisi beni sopalarla dövdü. C.I. ile evlenecegim için onu ailemle tanistirdim.

C.I'ye, gidip Cahit ile konusacagimi söyledim. A.I.Ç'ye de bir arkadasimda mirasim oldugunu ve alacagimi söyleyerek beni Bahçecik tarafina birakmasini istedim. A.I.Ç'nin olaylardan bir bilgisi ve ilgisi yoktur. Evden çikarken biçagi da yanima aldim. C.I. de A.I.Ç'nin arabasiyla benimle geldi ancak o arabada kaldi. Cahit'in kapisini çaldim, konusmak istedigimi söyledim. Beni alt katta bekletti. Önce telefon görüsmesi yapacagini söyledi. Epey bekledim, ayni zamanda alkollüydüm. Bir süre sonra gelince bana hakaretler etti, yüzüme tükürdü. Bana vurmaya basladi. Beni yere yatirdi, biçagi kullanmak zorunda kaldim. Sonrasini hatirlamiyorum. Çok korkmustum, ilk defa böyle bir sey yasadim ve oradan kaçtim."

Araca binerek fuar alanina gittigini ve C.I'yi arayip her seyi anlattigini ancak A.I.Ç'nin olaylardan haberinin olmadigini söyleyen F.S. olaylardan pismanlik duydugunu dile getirdi.

A.I.Ç. de suçsuz oldugunu savunarak tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanik F.S'nin cezai ehliyetinin olup olmadigina dair rapor istenilmesine, olay yerine iliskin tutanak ve raporlarin beklenmesine ve saniklarin tutuklulugunun devamina karar vererek durusmayi erteledi.

- Olay

Servetiye Karsi Mahallesi'nde oturan arkadasi Cahit Tatli (49) ile 2 Ekim'de telefonda konusan V.Y. çiglik ve bagrisma sesleri duymasi üzerine durumu jandarmaya bildirmisti.

Eve giden jandarma ekipleri, bu kisinin yerde hareketsiz yattigini görmüs, saglik personelince yapilan incelemede, sirtindan kesici aletle yaralanan Tatli'nin yasamini yitirdigi belirlenmisti.

Tatli'ya ait lüks cip de Kocaeli Fuar Alani mevkisinde terk edilmis halde bulunmustu.

Il Jandarma Komutanligi ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucu kimlikleri belirlenen zanlilar C.I, Suriye uyruklu F.S. ile A.I.Ç'yi Izmit'te düzenlenen operasyonla gözaltina almisti.

Ayrica, C.I. ve F.S'nin, Tatli'nin gittigi spor salonunda egitmenlik yaptigi belirlenmisti.

Jandarmadaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen C.I, F.S. ve A.I.Ç. tutuklanmisti.
Kaynak: AA