KKTC Cumhurbaskani Tatar TURKOVAC'da Emegi Geçenleri Kutladi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Türkiye'de seri üretimine geçilen ve gelecek haftadan itibaren yaygin kullanimina geçilecek yerli Kovid-19 asisi TURKOVAC ile ilgili duydugu memnuniyeti dile getirerek, bu basariya katki koyanlari kutladi.

Tatar, yaptigi yazili açiklamada, Türkiye saglik sistemi ve alt yapisindaki basarili çalismalar çerçevesinde gelistirilen Kovid-19 asisi TURKOVAC'in, Türkiye Saglik Bakanligi Türkiye Ilaç ve Tibbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafindan acil kullanim onayi aldigini ögrendigini belirtti.

Türkiye’nin pandemi sürecinde gösterdigi büyük basarinin devamini yürekten temenni eden Tatar, "Her zaman oldugu gibi pandemi sürecinde Kibris Türk halkina yaptigi yardimlar dolayisi ile basta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Saglik Bakani Dr. Fahrettin Koca'ya ve Türk halkina, halkim ve sahsim adina tesekkür eder, seri üretime geçilecek olmasinin hayirlara vesile olmasini temenni ederim ve bu basariya katki koyanlari da yürekten kutlarim." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA