FIBA Sampiyonlar Ligi'nde Son 16 Ve Play-In Turlarina Kalanlar Belli Oldu

Türk ekipleri Galatasaray Nef ve TOFAS'in dogrudan son 16 turu vizesi aldigi organizasyonda Besiktas Icrypex, Darüssafaka ve Pinar Karsiyaka, son 16 için playin oynayacak.

FIBA Sampiyonlar Ligi'nde ilk grup asamasi 2 müsabaka disinda tamamlanirken, dogrudan son 16 turuna kalan ekiplerle play-in mücadelesi verecek takimlar belli oldu.

Grup liderlerinin dogrudan son 16 turu grup asamasina kaldigi, ikinci ve üçüncü ekiplerin ise son 16 için play-in müsabakalari oynayacagi organizasyonda ilk grup asamasi B ve E Grubu'ndaki birer maç disinda tamamlandi.

Son 16 turu ve play-in oynayacaklarin netlestigi FIBA Sampiyonlar Ligi'nde B Grubu'nda BAXI Manresa (Ispanya)-Hapoel Bank Yahav Kudüs (Israil) maçi 28 Aralik Sali günü, E Grubu'ndaki PAOK (Yunanistan)-Igokea (Bosna Hersek) müsabakasi da 29 Aralik Çarsamba günü oynanacak. Bu müsabakalarin ardindan play-in eslesmeleri netlesecek.

Türk temsilcileri Galatasaray Nef ve TOFAS'in dogrudan son 16 turuna kaldigi organizasyonda Besiktas Icrypex, Darüssafaka ve Pinar Karsiyaka, son 16 için play-in'de mücadele edecek.

Galatasaray Nef ve TOFAS'in disinda, Almanya'dan MHP Riesen Ludwigsburg, Ispanyol temsilcileri BAXI Manresa ile Unicaja, Litvanya'dan Rytas Vilnius, Macaristan'dan Falco Szombathely ve Romanya'dan U-BT Cluj Napoca adlarini dogrudan son 16 turuna yazdirdi.

Bu takimlarin disinda aralarinda Besiktas Icrypex, Darüssafaka ve Pinar Karsiyaka'nin da yer aldigi 16 ekip, son 16 turuna kalmak için play-in oynayacak. Play-in turu kazanilmis 2 maç üzerinden oynanacak.

- Son 16 turu

Dörderli 4 grubun yer alacagi son 16 turunda her gruptaki ikiser takim belli oldu. I Grubu'nda Galatasaray Nef ile MHP Riesen Ludwigsburg, J Grubu'nda TOFAS ile BAXI Manresa, K Grubu'nda Unicaja ile U-BT Cluj Napoca, L Grubu'nda Falco Szombathely ile Rytas Vilnius yer alacak.

Play-in'den gelecek 8 takimla son 16 turu mücadelesinde ilk maçlar 25 Ocak 2022'de oynanacak. Gruplarinda ilk 2 sirada yer alanlar çeyrek finale yükselecek.

- Play-in eslesmeleri

Besiktas Icrypex'in Israil'den Hapoel U-Net Holon'la eslestigi play-in'de Darüssafaka da son sampiyon Ispanyol Hereda San Pablo Burgos'la karsilasacak. Besiktas Icrypex rakibini elemesi halinde Galatasaray Nef'in yer aldigi I Grubu'nda, Darüssafaka ise TOFAS'in bulundugu J Grubu'nda yer alacak.

Pinar Karsiyaka'nin rakibi ise 28 Aralik Sali günkü BAXI Manresa-Hapoel Bank Yahav Kudüs maçinin ardindan belli olacak. O müsabakayi BAXI Manresa'nin kazanmasi halinde Pinar Karsiyaka Ukrayna'dan Prometey'le aksi sonuçta ise Ispanyol Lenovo Tenerife ile eslesecek.

Play-in müsabakalari 4 Ocak 2022'de baslayacak.
Kaynak: AA