Belçika'da Asi Karsitlarinin Yerine 8 Kez Asi Olan Kisi Yakalandi

Belçika'da bir kisinin, Kovid-19 asisi olmak istemeyenlerin yerine para karsiliginda 8 kez asi yaptirdigi belirlendi.



Belçika basinindaki haberlere göre, 33 yasindaki adam, Namur kentinde 9'uncu kez asi olmak isterken görevlilerce fark edildi.

Adi açiklanmayan kisinin, restoran gibi isletmelere giriste sorulan Kovid belgesini elde etmek isteyen asi karsitlarindan 100 ila 150 avro aldigi ve onlarin yerine asi oldugu bildirildi.

Para aldigi kisilerin kimlik kartiyla asi merkezlerine giden kisinin Charleroi kentinde kisa araliklarla iki kez asi olunca fark edildigi belirtildi. Bunun ardindan kisa süre sonra baska bir asi merkezine giden kisinin sivil polislerce yakalandigi açiklandi.

Namur savciligi, yakalanan kisiye kendilerinin yerine asi olmasi için para ödeyenlerin kimliklerini tespit etti. Bu kisilerin 5 yila kadar hapis ve 800 bin avroya kadar para cezasi istemiyle yargilanabilecegi bildirildi.

8 kez asi olan kisinin saglik durumu hakkinda bilgi verilmedi.

Belçika hükümetinin Kovid-19 salgini için olusturdugu kriz merkezinin sözcüsü Steven Van Gucht, "Bu kisinin çok fazla asi oldugu için sagliginin tehlikede olmasi çok olasi degil. Çok fazla asi oldugu için hastaliktan daha iyi korunacagi dogru degil." dedi.

Van Gucht, "Bu adamin yaptiginin ne kadar tehlikeli oldugunu tahmin etmemiz su an için zor." diye konustu.

Kaynak: AA