Anneler, Örgü Sislerini Dogudaki Çocuklar Için Eline Aldi

Kocaeli’de bir hayirseverin destegi ile 300 kilo ip alan kadinlar, dogudaki ihtiyaç sahibi çocuklar için kazak, hirka, atki, bere örüyor.

Anneler, Örgü Sislerini Dogudaki Çocuklar Için Eline Aldi
Kocaeli’nin Gölçük ilçesinde esnaflik yapan Ismail Ak’in fikri ile evlerinde bir araya gelen kadinlar örgü sislerini bu kez dogudaki ihtiyaç sahibi çocuklar için ellerine aldi. Ördükleri örgüleri bir ögretmen araciligiyla Mus’taki ihtiyaç sahibi çocuklara ulastiran kadinlar, bu isi yapmaktan büyük keyif aliyor. Bir yardimseverin 300 kilo ip hediye etmesiyle, kadinlar onlarca kazak, hirka, atki, bere üretti.

“Allah rizasi için ugrasacagiz”

Mus’taki çocuklara yardim etmek için örgü ören 83 yasindaki Hayriye Yaren, “Gücümüzün yettigi kadar, becerebildigimiz kadar muhtaç olanlara yardimimiz olsun diye ugrasiyoruz. Allah rizasi için her seye yardim etmek için ugrasacagiz” dedi.

Ördüklerinden bahseden Ümriye Yüksektepe ise, “Mus’taki ihtiyaç sahibi çocuklara bir ögretmen araciligiyla örgü örüp gönderiyoruz. Yelek, sapka, atki, hirka ve kazak gibi ürünler örüyoruz” diye konustu.



“Birinin elinden tutmak beni çok mutlu eder”

Çocuklara yardim etmekten çok mutlu oldugunu belirten Bahar Mete, “Ismail Bey’in teklifiyle bu yardima destek olmaya karar verdim. Mus’ta bir ögretmen arkadasimizin vasitasiyla kimsesiz, muhtaç çocuklarimiza destek olmak amaciyla, arkadaslarimizla birlikte bu örgüleri örüyoruz. Insallah birilerinin kalbine dokunabiliriz. Birinin elinden tutmak beni çok mutlu eder” ifadelerini kullandi.

“Yardimsever bir abimiz bize yaklasik 300 kilogram ip verdi”

Yardim etkinligini organize eden Ismail Ak ise, “Bir abimiz bize yaklasik 300 kilogram ip verdi. Biz de bunu degerlendirmek istedik ve ablalarimiz örgü ördü. Bu örgüleri, Mus’taki bir ögretmen kardesimiz araciligiyla ihtiyaç sahibi kardeslerimize ulastiracagiz. Örgülerimiz 0-10 yas grubu için örüldü" seklinde konustu.

Kaynak: İHA