2022 Günlük Yemek Limiti Ne Kadar? Sodexo Kimlere Verilir?

Gelir vergisinin günlük yemek bedelinden de muaf tutulmasıyla Sodexo ücretleri de arttı. Bu kapsamda Sodexo ne kadar oldu sorusu oldukça merak ediliyor. Peki Sodexo ne kadar oldu? 202 Sodexo ne kadar oldu? İşte detaylar...

2022 Günlük Yemek Limiti Ne Kadar? Sodexo Kimlere Verilir?
Ülkemizde milyonlarca çalışana yemek ve market alışverişlerinde kullanması amacıyla Sodexo verilir. Verilen Sodexo kartına ise yemek için belirtilen ücret yatırılır. 2022 yılında günlük yemek bedelinin de gelir vergisinden muaf tutulacağının belirtilmesiyle konu hakkında birçok araştırma yapılmaya başlandı. Bu sebeple Sodexo yemek ücretinin artıp artmayacağı konusunda detaylı araştırmalara başlandı. Konuyla ilgili en merak edilenler arasında ise 2022 Sodexo ücreti ne kadar ve Sodexo nerelerde kullanılır soruları yer alıyor. 2022 Sodexo ücreti ve konu hakkında daha detaylı bilgi için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.

2022 Sodexo Günlük Yemek Limiti Ne Kadar?


Gelir vergisinden muaf tutulmaya karar verilen günlük yemek ücretiyle beraber vatandaşlar tarafından sık sık aratılanlar arasında 2022 Sodexo yemek limiti ne kadar sorusu yer alıyor. Sodexo’dan da gelir vergisinin alınmaması yeni yılda ne kadar olacağı hakkında birçok tartışma yarattı. KDV dahil günlük yemek bedeli 2021 senesi için 27 lira olarak belirlenmişti. Bu durumun ardından vergi istisna tutarından günlük yemek bedelinin de muaf tutulacağı belirtildi. 27 liradan 36 TL'ye çıkan bu miktarı birçok kişi şaşkınlıkla karşıladı.  21 Aralık 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 317 Seri No’lu Gelir Vergisi Genel Tebliği uyarınca günlük yemek bedelinde artış yaşandı. Bu d Konuyla ilgili olarak Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri CEO'su Özcan tarafından şu açıklamalar yapıldı;

“Yemek kartları çalışanlar tarafından en temel sosyal haklardan biri olarak görülüyor. Hatta birçok çalışan Sodexo bakiyelerini maaştan bile değerli buluyor. Sodexo olarak 2021 yılının sonlarına doğru yaptığımız analizlere göre kullanıcıların yarısından fazlasının ay ortasında bakiyelerini tükettiğini gözlemledik. Dolayısıyla 2022 yılı için belirlenen bu artış hem çalışanlar hem de iş verenler nezdinde olumlu karşılanacaktır. Yemek faydasının elden ya da maaşa ek verilmesine göre yemek kartları, gelir vergisi ve SGK primlerinde belirli muafiyetlere ve gider yönetimi açısından çok ciddi avantajlara sahip. Şirketlere vergi avantajın yanında muhasebesel ve idari olarak büyük kolaylık sağlayan yemek kartları iş verenler için nakde göre neredeyse 2 kat daha avantajlı oluyor” dedi.


2022 Günlük Yemek Limiti Ne Kadar? Sodexo Kimlere Verilir?

Sodexo Nerelerde Kullanılır?


Sodexo günlük yemek fiyatına zam gelmesiyle beraber sık sık aratılanlar arasında Sodexo nerelerde kullanılır sorusu yer alıyor. Sodexo yemek kartı birçok kişi tarafından çalışırken isteniyor. Bünyesinde 80 binden fazla restoran, kafe ve büfe bulunduran Sodexo bazı anlaşmalı marketlerde de kullanılabilir. 4.CX Awards Turkey Büyük Düşünce Ödülü’nü almaya hak kazanan Sodexo oldukça gündeme gelmişti. Bu konu kapsamında Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Serdar Güngör tarafından 'Bu yaklaşımla müşteri hizmetleri operasyon yapımızı paydaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırdık. Çalışma saatlerimizi ve sesli yanıt sistemimizi bu doğrultuda güncelledik. Kanallarımızı sadeleştirerek bütünleşik bir hizmet sunmaya başladık. Ürün ve hizmetlerimizi cep telefonlarından ulaşılabilir kılmayı başardık, öte yandan sunduğumuz kesintisiz ve online çözümlerimiz ile kullanıcılarımızın ve üye iş yerlerimizin de ‘Her An Yanında’ olduğumuzu hissettirdik.' ifadeleri kullanılmıştı.


2022 Günlük Yemek Limiti Ne Kadar? Sodexo Kimlere Verilir?