'Melek Yüzler' Çanakkale'de Sehit Dedeleri Için Dua Etti

Uluslararasi Down Sendromu Federasyonunun düzenledigi "Melek Yüzler Çanakkale'de Duada" etkinligi kapsaminda Türkiye'nin 7 bölgesinden gelen 21 down sendromlu çocuk, Tarihi Gelibolu Yarimadasi'ni ziyaret edip burada sehit dedeleri için dua etti.

Sabah saatlerinde yola çikan down sendromlu 21 çocuk ve ailesi Bagcilar Belediyesi tarafindan kendilerine tahsis edilen otobüslerle sehitlikleri ziyaret edip bölge hakkinda bilgi aldi.

Buradan Morto Koyu'ndaki Hisarlik Tepe'de yer alan Sehitler Abidesi'ne gelen heyet, 21 metrelik Türk bayragi açti.

Temsili sehitlikte dua eden çocuklar ve aileleri ardindan temsili sehitligi gezdi.

Çanakkale Savaslari ve Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, gazetecilere etkinlik hakkinda bilgi verdi.

Tarihi Gelibolu Yarimadasi'nin çok anlamli günlerinden birini yasadigini ifade eden Kasdemir, "Sehitler Abidesi'ndeki tören alani bugüne kadar bir çok tören gördü ama gerçekten bugün bu meydanda yapilan en anlamli törenden birini yasiyoruz. Melek yüzler bugün Çanakkale'deki tarihi alanda sehitler abidesinde bulustu. Ve melek yüzler duada. Çanakkale hepimizin ortak degeri. Bu milletin ortak degeri. Bu milletin bütün unsurlarinin ve fertlerinin ortak degeri. Insallah bundan sonraki günlerde onlari burada daha çok görecegiz. Onlarla burayi daha anlamli hale getirecegiz. Iyi ki geldiler. Herkesi Çanakkale'ye bekliyoruz, davet ediyoruz. Çanakkale hepimizin ortak degeri ve paydasi. Tüm sehitlerimizin mekanlari cennet olsun. Onlari unutmadik unutturmayacagiz. Onlari çok seviyoruz." dedi.

Uluslararasi Down Sendromu Federasyonu Baskani Muhammed Abdullah Tuncay ise Çanakkale'de çok önemli bir etkinlige imza attiklarini belirterek, "Federasyon olarak 21 Aralik'ta 21 down sendromlu gencimizle 21 metre Türk bayragimiz ile sehitlige geldik. Burada amacimiz toplumsal farkindalik yaratmak hem de sehitlerimizi unutmamak. Çünkü bu vatani onlara borçluyuz." ifadelerini kullandi.

Ziyaret sonunda Kasdemir Tuncay'a hediye takdim etti.

Kaynak: AA