BIST-50 Endeksindeki Paylarda, Bugün Açiga Satista 'Yukari Adim Kurali' Uygulanacak

Söz konusu paylarda açiga satis islemi, açiga satisa konu olacak sermaye piyasasi aracinin en son gerçeklesen islem fiyatindan daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçeklestirilebilecek.

Borsa Istanbul AS, BIST-50 endeksinde yer alan paylarda, bugün geçerli olmak üzere açiga satis islemlerinde yukari adim kuralinin uygulanacagini duyurdu.

Borsa Istanbul'un Kamuyu Aydinlatma Platformu'nda (KAP) yayimlanan açiklamasinda, Sermaye Piyasasi Kurulu karari uyarinca BIST-50 endeksinde yer alan paylarda açiga satis isleminin yapilabildigi animsatildi.

Söz konusu paylarda bugünkü seansta, bir gün boyunca geçerli olmak üzere açiga satis islemlerinde yukari adim kuralinin uygulanmasinin kararlastirildigi aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Açiga satis islemi yapilabilen paylarda açiga satis islemi, açiga satisa konu olacak sermaye piyasasi aracinin en son gerçeklesen islem fiyatindan daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçeklestirilebilecektir. Ancak, açiga satisa konu olan sermaye piyasasi aracinin en son gerçeklesen fiyatinin bir önceki fiyattan daha yüksek olmasi hâlinde açiga satis islemi en son gerçeklesen fiyat düzeyinden de yapilabilecektir. Gün içinde sahip olunmadan yapilan ve daha sonra ayni gün içinde yapilan alimlarla kapatilan satislar da açiga satis kapsaminda oldugundan yatirimcilarimiz ve yatirim kuruluslarimiz tarafindan bu nitelikteki satislara iliskin emirlerin de açiga satis seçenegi isaretlenmek suretiyle iletilmesi hususunda gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi önem arz etmektedir."
Kaynak: AA