Batman Üniversitesi Uluslararasi Bilisim Kongresi'ne Ev Sahipligi Yapacak

Batman Üniversitesi Uluslararasi Bilisim Kongresi 2022 (IIC2022) organizasyonuna ev sahipligi yapmaya hazirlaniyor.

17-19 Subat 2022 tarihinde Batman Üniversitesi'nde düzenlenecek kongreye valilikler, belediyeler, kamu kurum ve kuruluslari, özel sektör ve kamu hastaneleri ile üniversitelerin bilisim profesyonellerinin yani sira akademi dünyasindan da uzmanlarin katilimi bekleniyor.

Batman ve Hasankeyf'te fiziksel ve sanal katilimli olarak gerçeklestirilecek kongrede yerli ve yabanci bilim insanlari bildiri sunacak.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, Uluslararasi Bilisim Kongresi 2022'nin (IIC2022) ilk kez Batman Üniversitesi ev sahipliginde düzenlenecegini belirtti.

Kamu ve özel sektördeki hizmetlerin dijitallesmesiyle, bilginin üretimi, paylasimi ve korunmasi gibi siber güvenlik ve kisisel verilerin korunmasi konularinda özel yaklasim gerektiren durumlar ortaya çiktigini belirten Demir, sunlari kaydetti:

"Kongre ile dijital dönüsüm, siber güvenlik, yeni nesil güvenlik duvarlari, sanallastirma, mobil uygulamalar, yazilim mühendisligi, özgür yazilim uygulamalari, yapay zeka, sosyal medya, bulut bilisim çözümleri, blok zincir ve kripto paralar, kampüs aglari ve güvenlik sistemleri alanlarinda verilecek egitimlerle katilimci kurumlarin dijital yasama adaptasyonlarinin kolaylastirilmasi amaçlaniyor. Ayrica kongre kapsaminda düzenlenecek olan paneller, çalistaylar, seminerler, workshoplar ve kurslarin yeni fikir ve projelerin olusturulmasina ön ayak olacak. Dijital dönüsüm ve siber güvenlik ana temasiyla düzenlenecek kongreye bilisim teknolojileri alaninda 30 alt baslikta bildiri kabulü yapilacak. Kongreye gönderilen bildirilerin en az iki hakemli bir degerlendirmeden geçmesinin ardindan organizasyon komitesi tarafindan kabul edilecek. Kabul edilen bildiriler kongre özel kitabinda basilacak olup bagimsiz hakem sürecinden geçenler ise Balkan Journal of Electrical and Computer Engineering (BAJECE), European Journal of Technique (EJT) ve Journal of Engineering and Technology dergilerinde yayinlanacak."

Kaynak: AA