ABD'de Müslüman Toplum Lideri, Müslüman Karsiti Gruplar Için Ajanlikla Suçlaniyor

ABD'nin en büyük Müslüman sivil halklar örgütü Amerikan-Islam Iliskileri Konseyinin (CAIR) Ohio eyaletindeki yöneticisi Romin Ikbal'in, "13 yildir Müslüman karsiti gruplar için ajanlik yaptigi" gerekçesiyle görevine son verildi.

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, CAIR'in Ohio eyaletine bagli Columbus kentindeki ofisinde yöneticilik yapan ve aktivist olarak nitelendirilen Ikbal, uzun yillardir toplum sorunlari ile ilgileniyordu.

Müslümanlarin yasadigi sikintilari ve maruz kaldiklari ayrimciligi dinleyen Ikbal, onlara mentörlük yapiyor, hayatlarindaki ince ayrintilari dahi ögreniyordu ancak CAIR'den yapilan sürpriz bir açiklama ile Ikbal'in ajanlik yaptigi iddia edildi ve isine son verildigi duyuruldu.

Yapilan açiklamada, en az 13 yildir Ikbal'in edindigi gizli bilgileri, Müslüman karsiti bir kurulusa aktardigi, CAIR içindeki konusmalari gizlice kaydettigi vurgulandi.

- CAIR ofisine siparis edilen silahlar

Öte yandan CAIR'in Avukati Lena Masri, yaptigi yazili açiklamada, görevine son verildikten sonra Ikbal'in kullandigi ve CAIR Ohio ofisine ait kredi kartindan silah alindigini açikladi.

Söz konusu silahlarin ve silah parçalarinin geçen pazartesi CAIR Ohio ofisine geldigini belirten Masri, konuyla ilgili yerel polis ve Federal Sorusturma Bürosuna (FBI) bilgi verildigini aktardi.

CAIR Baskani Nihad Awad ise yaptigi yazili açiklamada, "Bu olanlar, ABD vatandaslari olarak mahremiyetimizin, sivil haklarimiz ve özgürlüklerimizin ihlalidir." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA