Vanli Aileler Çocuklarina Kavusmak Için HDP Il Baskanligi Önündeki Eylemlerini Sürdürdü

Van'da çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il baskanligi önünde gerçeklestirdikleri eylemlerine bu hafta da devam etti.

Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen aileler, "Van anneleri evlat nöbetinde", "Evlat nöbetindeyiz", "Artik yeter, yakamizdan düsün", "Çocuklarimiz kimsenin piyonu olmayacak", "Çocuklarimizi istiyoruz" ve "Daglari kurtlara kuslara birakin" yazili dövizler tasidi.

HDP ve terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak HDP Il Baskanligi önüne kadar yürüyen aileler, partililere tepki gösterdi, çocuklarina teslim olmalari çagrisinda bulundu.

Terör örgütü tarafindan daga kaçirilan oglu için eyleme katilan Aysel Yigit, AA muhabirine, 1,5 yildir çocugundan haber alamadigini söyledi.

Evlatlarina kavusuncaya kadar eyleme devam edeceklerini belirten Yigit, "Oglum su an 25 yasinda. Istanbul'a abilerinin yanina çalismaya gitti. Daha sonra PKK tarafindan daga kaçirildi. Mehmetcan oglum neredesin? Sesimizi duyup bizi görüyorsan ne olursun gel. Korkma, devletimize teslim ol. Bak, devlet bizim yanimizda." diye konustu.

Eyleme katilan baba Fevzi Yagmur da 23 yasindaki oglunun PKK tarafindan 2015'te daga götürüldügünü ifade etti.

Yillardir evlat acisiyla yasadigini anlatan Yagmur, sunlari kaydetti:

"Çocugumu kandirip daga götürdüler. Gençti, cahil degildi. Okumustu, hafiz olmustu. Oglumu 6 yildir her yerde ariyorum. Ömrümün yettigi güne kadar da arayacagim. Oglum, seni bekliyoruz. Sag misin, ölü müsün? Senden haber alamiyoruz. Onlardan hayir yok. Gel, devletimize teslim ol. Polisimize, askerimize kursun sikma kurbanin olayim. Sesimi duyuyorsan gel teslim ol. Yoksa sana hakkimi helal etmeyecegim. Sonuna kadar savasacagim. PKK basimiza bela oldu."

Kaynak: AA