Sivas Valisi Ayhan'dan '3 Aralik Dünya Engelliler Günü' Mesaji

Sivas Valisi Salih Ayhan, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla mesaj yayimladi.

Ayhan mesajinda, engelli vatandaslarin yasadiklari sikintilara çözüm getirmenin, demokratik ve sosyal devlet anlayisinin bir geregi oldugunu belirtti.

Engellilerin baskalarina bagimli olmadan yasamlarini sürdürmeleri, çalisma olanaklarina kavusturulmalari, sorunlarini dile getirmeleri ve çözümünde etkin rol oynamalarinin büyük önem tasidigina vurgu yapan Ayhan, "Yasamin çesitli alanlarinda, engelli vatandaslarimizin gereksinimlerine göre düzenlemelerin yapilmasi, engelli kardeslerimizin hakli beklentilerine yanit olusturmaktadir." ifadesini kullandi.

Özgün ve nitelikli çalismalarla sehri engelsiz yarinlara tasimak için de kararli olduklarini aktaran Ayhan, sunlari kaydetti:

"Sivas Valiligi olarak engellilerimizin hiçbir olanaktan yoksun kalmamasina özen göstererek çalismalarimizi yürütmekteyiz. Onlarin sorunlarina duyarlilikla yaklasiyor, engellilerimizin yasama daha siki baglanmalari için gayret gösteriyoruz. Unutulmamalidir ki her insan bir engelli adayi, her asilan engel de yarinlarimiz için bir umut isigidir. Onlari anlamak, onlarla bütünlesmek toplum kurallarinin da bir geregidir. Bu duygu ve düsüncelerle engelli vatandaslarimizin problemlerinin toplum içinde en aza indirgenmesini diliyor, Engelliler Gününü kutluyor, tüm engelli vatandaslarimiza mutlu bir yasam diliyorum."

Kaynak: AA