Bursa'ya 600 Milyonluk Yol Ve Kavsak Yatirimi

AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, TEKNOSAB ile birlikte Çali ve Hasanaga mahallelerine 600 milyon liralik kavsak ve yol yatirimi yapilacagini açikladi.

Bursa'ya 600 Milyonluk Yol Ve Kavsak Yatirimi
Bursa’da agirladiklari Karayollari Genel Müdürü Abdulkadir Uraloglu ile TEKNOSAB’ta toplanti yaptiklarini belirten Il Baskani Davut Gürkan, yapilan çalismalar ve yatirimlarla ilgili görüsüldügünü söyledi.

Gürkan, Ihlas Haber Ajansina yaptigi açiklamada, “Bursa’nin ihtiyaçlari için acilen Çali ve Hasanaga Mahallesi baglanti yolunun çözülmesi gerekiyor. Çünkü Çali Mahallesinden merkez istikametine gelinmeye baslandiginda ciddi bir yogun trafik olusuyor. Bunun 3,1 kilometresinde 2x3, diger 9 kilometreye yakin mesafede ise 2x2’lik bir yol genisletme çalismalarimiz olacak. Asil önemli olan ise, bu hattin otobana baglanmasiyla alakali hem bir kavsak, hem de 4,1 kilometrelik baglanti yolunun yapilmasi önceliklerimiz arasinda yer aliyor. Karayollari Genel Müdürü Abdulkadir Uraloglu ile bu çalismalari yerinde inceleme firsatimiz oldu. Bunun ne kadar acil oldugunu kendisi de yerinde görmüs oldu. Önümüzdeki süreçte bunun faaliyete geçmesiyle ilgili bir güzergâh incelemesi oldu” dedi.

Dört tane OSB’nin bulundugu TEKNOSAB’in alaninda da incelemeler yaptiklarini ifade eden Gürkan, “Önümüzdeki dönemde hepsi faaliyete geçtiginde TEKNOSAB’da 180 bin civarinda bir istihdam bekliyoruz. Diger OSB’lerle birlikte 250 bine yakin bir istihdam ortaya çikacaktir. Bununla birlikte ortaya çikacak ciddi bir araç trafigi olacaktir. 2022 yilinin ilk dört ayinda 7-8 tane fabrikanin faaliyete geçecegini biliyoruz. TOGG fabrikasinin yan üreticilerinin bulundugu bir OSB’nin de yer aldigini göz önüne alacak olursak, büyük araçlarda sevkiyat saglayacaktir. Bunlarin sehir içinden yük yapmamasi için kavsaklarin biran önce faaliyete geçmesi gerekiyor. Geçtigimiz haftalarda da Ulastirma Bakani Adil Karaismailoglu ile bir araya gelmistik. Orada aldigimiz bir karar dogrultusunda bu islerin hizli bir sekilde yürüyebilmesi için kavsaklarin Ulastirma Bakanligi tarafindan, kamulastirmalarin ise yine bakanlik tarafindan yapilip bedellerinin sanayiciler tarafindan ödenmesine karar verildi.

Bir ân önce olabilmesi için hizli hareket ediyoruz. Ayrica 4 OSB’nin birlestigi kavsagin yani sira, yavru kavsak dedigimiz ilave kavsaklarin plânlamasini da yaptik” dedi.

Hem Çali ve Hasanaga kavsagini, hem TEKNOSAB kavsaklarini, hem de Görükle Mahallesinden Kayapa Mahallesine baglamak için Türkiye’de nadir olan kavsaklardan bir tanesinin plânlamasi üzerinde durduklarini altini çizen Gürkan, “Ayni zamanda bunun yani sira, Bursa Uludag Üniversitesinde son bulan metro hattini da Görükle Mahallesine kadar uzatmayi hedefliyoruz. TEKNOSAB bölgesini kapsayan kavsak, kamulastirma maliyetleriyle birlikte 300 milyon lira civarinda tutarken, Çali ve Hasanaga Mahallesi yol çalismasi için ise kamulastirmanin yine 300 milyona yakin tutacagini düsünüyoruz. 600 milyonluk bir yatirimi Bursa’ya kazandiracagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA