Erzurum Valisi Memis'ten '3 Aralik Dünya Engelliler Günü' Mesaji Açiklamasi

'Engelli vatandaslarimizin sorunlarini ve yasadiklari zorluklari daha iyi anlayabilmek için empati kurmamiz ve bir gün bizim de engelli bir insan olabilecegimiz gerçegini unutmamamiz gerekir'.

Erzurum Valisi Okay Memis, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla mesaj yayimladi.

Memis, mesajinda, her yil 3 Aralik'ta kutlanan Dünya Engelliler Günü'nün, engelli vatandaslarin sorunlarinin gündeme getirilmesi, bunlara çözüm üretilmesi ve tüm halkin bu konuda duyarliliginin artirilmasi bakimindan büyük önem tasidigini belirtti.

Engelli olmanin kimsenin kendi tercihi olmadigini aktaran Memis, "Engelli vatandaslarimizin sorunlarini ve yasadiklari zorluklari daha iyi anlayabilmek için empati kurmamiz ve bir gün bizim de engelli bir insan olabilecegimiz gerçegini unutmamamiz gerekir." ifadesini kullandi.

Memis, engellilerin ve ailelerinin yasadiklari sorunlarin toplumun ve tüm insanlarin ortak sorunu olduguna dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Engelliler de herkes gibi insan olduklari için onurlu bir yasami hak etmektedir. Bu dogrultuda, ülkemizde insan merkezli yönetim anlayisinin basinda engelli vatandaslarimiza yönelik uygulamalar gelmektedir. Saglik, egitim, ulasim ve rehabilitasyon basta olmak üzere tüm ihtiyaçlarinin karsilanmasi hepimizin ortak sorumlulugudur. Engelli olmalarina ragmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarini onurlu sekilde geçirmek adina ekonomik ve sosyal hayatin içerisinde olan engelli vatandaslarimiz, bizim için birer güç kaynagidir."

Tüm zorluklara ragmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, egitimden çalisma hayatina kadar her alanda önemli basarilara imza atan engellilerin verdikleri mücadelenin takdire sayan oldugunu anlatan Memis, "Bu duygu ve düsüncelerle 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, herhangi bir aralikta degil her zaman yanlarinda oldugumuzu belirterek, mutlu ve huzur dolu bir yasam temennisiyle, selam ve sevgilerimi sunuyorum." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA