Erzurum'da Dagdan Kopan Kaya Parçalari Yerlesim Yerine Düstü

Kaya parçalari, küçükbas hayvanlarin bulundugu ahirda hasara neden oldu.

Erzurum'un Oltu ilçesinde dagdan kopan kaya parçalari yerlesim yerine düstü.

Güllüce Mahallesi'nde dün yagan karin hava sicakliginin artmasi sonucu erimesi, dagdan kaya parçalarinin kopmasina neden oldu.

Kopan kaya parçalari agaçlara zarar verdikten sonra yerlesim yerine düstü. Elektrik tellerine isabet eden kaya parçalari nedeniyle mahallede enerji kesintisi yasandi.

Kaya parçalari ayrica küçükbas hayvanlarin bulundugu ahira zarar verdi.

Mahalle sakinlerinden Önder Alkan, AA muhabirine, ahirda küçükbas hayvanlarina yem verdikten sonra disari çiktigini söyledi.

Baska bir ahira geçtigini anlatan Alkan, "Çocugun seslenmesiyle disari çiktim, baktim tas geliyor. Çocugun düstügünü görünce onu kurtarmak için ben de taslarin içinde kosmaya basladim. Küçükbas hayvanlarimin oldugu bu ahira büyük zarar verdi. Burasi olmasa belki de evlerimize zarar verecekti. Içeride el biçerim vardi, kayalar ona da isabet etmis." ifadelerini kullandi.

Atilla Alkan ise yetkililerden yardim beklediklerini söyleyerek, "Yillardir buradan tas geliyor. Agaçlara ve evlere zarar veriyor. Yetkililere daha önce de söylenmisti ancak bir sonuç elde edilemedi. Umarim birilerine bir sey olmadan önlem alinir." diye konustu.

Kaynak: AA