Nusaybin'deki Tarihi Nisibis Akademisi Mor Yakup Kilisesi'nin Belgeseli Çekildi

Nusaybin Kaymakamligi, belediye ve Istanbul Gelisim Üniversitesi is birligiyle olusturulan Film Atölyesinde, 25 lise ögrencisinin katkisiyla çekilen 'Nisibis' adli belgeselin galasi yapildi Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Ercan Kayabasi: 'Medeniyetlerin besigi, akademiyanin kalbi, dünyanin ilk üniversitesinin bulundugu kent Nusaybin'dir'.

Mardin'de Nusaybin Kaymakamligi, ilçe belediyesi ve Istanbul Gelisim Üniversitesi is birligiyle olusturulan Film Atölyesi tarafindan hazirlanan "Nisibis Belgeseli"nin galasi yapildi.

Istanbul Gelisim Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Nail Öztas, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Güzin Ilicak Aydinalp, Iletisim Tasarimi Bölüm Baskani Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç, Dr. Emre Dogan, yönetmen ve ögretim görevlisi Ahmet Bikiç, arastirma görevlisi Okan Kirbaci ile egitim verilen 25 lise ögrencisi tarafindan 3 gün süren çekimlerle hazirlanan belgesel için Mitanni Kültür Merkezinde gala programi düzenlendi.

Programda konusan Nusaybin Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ercan Kayabasi, Nusaybin'in dönem dönem olumsuz bir sekilde anildigini ancak ilçenin bunu asla hak etmedigini söyledi.

Kayabasi, "Medeniyetlerin besigi, akademiyanin kalbi, dünyanin ilk üniversitesinin bulundugu kent Nusaybin'dir. Tarihin incisi, medeniyetin kadim bir çiçegi olan Nusaybin'i önce kendimize tanitacagiz sonra Mardin'e akabinde de tüm ülke sathina Nusaybin'imizin güzelliklerini haykiracagiz. Emin olun ki; Nusaybin, tarihi ve dogal güzellikleri, en önemlisi de insan profili ile tüm Türkiye'ye örnek gösterilecek bir yer." dedi.

Prof. Dr. Nail Öztas ise böyle bir çalismada yer almanin mutlulugunu yasadiklarini belirtti.

Nusaybin'de "dünyanin ilk üniversitesi" basta olmak üzere muazzam güzelliklerin bulundugu kaydeden Öztas, bir yandan Nusaybin'in güzelliklerinin tanitimini yapmak bir yandan da gençlerin kariyerine yardimci olmak istediklerini aktardi.

Öztas, bu kapsamda 25 lise ögrencisine egitim verildigini dile getirerek, "Hocalari kameradan, isiktan, senaryodan söz ederken gençlerin gözlerindeki piriltiyi görmeliydiniz. Eminim çok güzel bir sey ortaya çikti. Emegin kendisi çok kiymetli. Istanbul Gelisim Üniversitesi olarak elimizden gelen destegi vermeye haziriz." diye konustu.

Konusmalarin ardindan kamera arkasi görüntüleri ile belgeselin gala gösterimi yapildi.

Daha sonra belgesele katki sunanlara plaket verildi.

Kaynak: AA