Haftanin Son Gününde Palandöken Kayak Merkezi'nde Yogunluk Olustu

Türkiye'nin önemli kis turizm merkezlerinden Palandöken Kayak Merkezi, haftanin son günü çok sayida yerli ve yabanci ziyaretçiyi agirliyor.

Kar kalinliginin 65 santimetre ölçüldügü 3 bin 200 rakimli merkeze gelen yerli ve yabanci turistler, pistlerde kayak ve snowboard yapti.

Aileler de hava sicakliginin 2 derece ölçüldügü merkezde çocuklariyla kizakla kaymanin keyfini yasadi.

Ayni anda yaklasik 12 bin kisinin kayak yapabildigi merkez, uzunluguyla Türkiye'de birinci, dünyada ise üçüncü sirada yer alan pistiyle kayakseverlere 15 kilometre kesintisiz kayak yapma imkani sunuyor.

- "Maliyet açisindan daha uygun"

Kocaeli'den gelen Demet Hanim, AA muhabirine, hafta sonunu degerlendirmek için geldikleri Palandöken'de güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

Kayak yapmayi Palandöken'de ögrendigini belirten Hanim, "Burada deneme yapiyoruz. Ilk defa geldik. Gayet güzel bir yer. Uzak gibi görünüyor ama Palandöken hem dinamik olarak hem de maliyet açisindan daha uygun. Geldigimize pisman degiliz." dedi.

Çanakkale'den gelen Gonca Altin ise kis turizmi açisindan Erzurum'un çok güzel bir yer oldugunu vurguladi.

Arkadaslariyla geldikleri Palandöken'de keyifli vakit geçirdiklerini ifade eden Altin, "Kar yagisinin burada fazla olmasi önemliydi. Her yerde kar yagmadi. Sezon ilk Erzurum'da açiliyor. Biz de sezonun basinda kayak yapmayi ögrenelim istedik. Bu sebeple Erzurum'a geldik. Sezonun tamamini bu ögrendigimiz bilgiyi degerlendirerek geçirmek istiyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA