Gelibolu'da Hayvanseverlerden Kisin Soguk Günlerinde Sokak Hayvanlarina Destek

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki Dost Patiler Sokak Hayvanlarini Koruma Dernegi, havalarin iyice sogumasiyla besleme yaptiklari alanlarda gördükleri yarali veya hasta sokak hayvanlarinin hem tedavilerini yaptiriyor hem de kisirlastirip beslenmelerini sagliyor.



Dernek Baskani Yasemin Çat ile üyeler Nevin Gökgöz, Jülide Gençay Fincanci ve Dr. Alev Yalçin, belirledikleri bölgelere gruplar halinde gidip 350 dolayinda sokak hayvani ile ilgileniyor.

Sokak hayvanlarini sadece beslemediklerini, yarali gördükleri hayvanlari veterinere götürerek tedavilerini yaptirdiklarini ve onlarcasini kisirlastirarak sahiplendirdiklerini belirten Çat, su bilgileri paylasti:

"Hafta sonlari sabahtan Adilhan ve Kocaçesme kisirlastirma programi sonrasi Bolayir, Güneyli, Evrese, Truva, Bolayir, Sahil ve Kavaklitepe bölgelerinde besleme yapiyoruz. Mutluyuz çünkü bu buz gibi havada acikmis ilk günde en az 200 cana ulastik. Bazilarina ilaç verdik. Ürkek olanlari ise ayri besledik. Kocaçesme köyünde köpek popülasyonunu kontrol altina almis durumdayiz. Köy muhtarimiz Ahmet Mandaci'ya is birligi ve desteklerinden dolayi, ayrica sokak canlarimiza her zaman yardimda bulunan dostlarimiza çok tesekkür."

Kaynak: AA