Sakarya Büyüksehir Belediyesinden Kisa Kisa

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Milli Türk Talebe Birligi (MTTB) Sakarya 6. Olagan Kongresine katildi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Serdivan Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki kongrede, MTTB Genel Baskani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Ismail Emrah Karayel, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Savasan, AK Parti Il Baskan Yardimcisi Ömer Arslan, Il Gençlik Kollari Baskani Muhammed Çaliskan, kurum üyeleri ve davetliler yer aldi.

Kongrenin hayirlara vesile olmasini dileyen Yüce, sunlari kaydetti:

"Insanlarin korkusuzca düsündüklerini söyleyemedikleri, arzu ettikleri hayati yasayamadiklari günlerde her seye gögüs geren cesur insanlar bugünlerin düslerini, bizim rüyamizi gördüler. Savunma sanayinden enerji hamlesine, milli otomobilden aktif dis politikaya, iletisimden sosyal devlet olma anlayisina kadar pek çok konuda ülkemizin bugünkü basarisini zirveye tasimak bizlerin elinde."

Karayel de MTTB olarak salgin tedbirlerine riayet ederek çalismalara basladiklarini belirterek, "Çalismamiz, üretmemiz, kosmamiz gerekiyor. Ülkemiz eskimez MTTB'lilerle birlikte bugünlere ulasti. Ülkemizi 2053 hedeflerine ulastiracak olan sizlersiniz. Asla birliginizi kaybetmeyin." ifadesini kullandi.

Savasan ise MTTB'nin çok köklü bir teskilat olduguna deginerek, burada görev alan gençlerin, kurumun misyonunu daha da ileriye tasiyacagina inandigini dile getirdi.

- Yüce konaklama sektörü temsilcileriyle bir araya geldi

Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Kültür ve Turizm Il Müdürü Süleyman Acar, Gençlik ve Spor Hizmetleri Il Müdürü Arif Özsoy, Genel Sekreter yardimcilari Doç. Dr. Furkan Besel, Bedrullah Erçin, Büyüksehir Belediyespor Kulüp Baskani Cevat Eksi, Sakaryali spor insani Tuncay Sanli'na da katilimiyla konaklama sektörü temsilcileriyle bulustu.

Sakarya'nin 2021 yilinda ev sahipligi yaptigi ulusal ve uluslararasi spor organizasyonlari dolayisiyla konaklama sektörü temsilcileri tarafindan Yüce’ye "Yilin Spor Turizmi" ödülü takdim edildi.

Danimarka'da Sakarya’ya verilen "Bisiklet Sehri" unvaninin takdim töreninin izlenmesiyle baslayan programda konusan Yüce, kentin sporda marka sehir olmaya devam edecegini, Avrupa'nin tek, dünyanin sayili bisiklet tesislerine sahip olduklarini ve velodrom projesini de hazirladiklarini kaydetti.

- Sanayici ve is insanlari bulustu

Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, sanayici ve is insanlariyla bir araya geldi.

Yatirim ve projelere iliskin görüsleri almak, katilimci belediyecilik anlayisini güçlendirmek adina bir arada olmaya devam edeceklerini vurgulayan Yüce, sunlari kaydetti:

"Türkiye Ihracatçilar Meclisi'nin verilerine göre 4 milyar 565 milyon 171 bin dolarlik ihracatiyla Sakarya ülkemizin en çok ihracat yapan 7. sehridir. Ülkemizde ve sehrimizde büyüme yönündeki grafikler sizlerin emegiyle gerçeklesti. Sizlerin bu emeklerine karsilik bizler de her daim sizin yaninizda olmaya çalistik. Sakarya'miza alternatif bir otoban girisi için hazirliklar tamamlandi, kamulastirmalar yapildi. Yapilacak yeni girisle Sakarya sehir içi ulasimini otoyollarla baglayacagiz. Böylece hem OSB'ler arasi baglantiyi tesis edecek hem de OSB'lerle otoyollar arasinda alternatif bir güzergah olusturacagiz. Bu projeyle Karasu Limani'nin hinterlandinin gelismesine katki saglayacagiz."

Kaynak: AA