Içisleri Bakani Soylu, Dünya Göçmenler Günü Programi'nda Konustu Açiklamasi

'Biz inaniyoruz ki Yunus'un ve Mevlana'nin yolundan gidenler, bu dünyada da öteki dünyada da kazançli çikacaklardir. Allah'inizi severseniz yolunuzdan sapmayiniz. Hep birlikte kardesligimize simsiki sarilalim ve devam ettirelim. Gelin tanis olalim, isi kolay kilalim, sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz' 'Biz hep birlikte bir sinavdan geçiyoruz ve bu sinavda Cenabi Allah'in tembihatlarina siki sikiya sarilan bir liderimiz var, kiymetli Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan. Herkes bir sey söylüyor ama O, Allah'in tembihatlarina ve O'nun sözlerine, cümlelerine talip. O'nun cümlelerine talip olmaya da devam ediyor. Bakalim bizler mi kazançli çikacagiz yoksa dünyaya tapanlar mi?'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Biz inaniyoruz ki Yunus'un ve Mevlana'nin yolundan gidenler, bu dünyada da öteki dünyada da kazançli çikacaklardir. Allah'inizi severseniz yolunuzdan sapmayiniz. Hep birlikte kardesligimize simsiki sarilalim ve devam ettirelim. Gelin tanis olalim, isi kolay kilalim, sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz." dedi.

Soylu, Basaksehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde düzenlenen Dünya Göçmenler Günü Programi'nda, göçmen sanatçilarin sergiledigi performanslar sayesinde Mevlana gibi dünyanin etrafinda dönüldügünü, insanlarin Yunus gibi birbirine ulastigini söyledi.

Gecede söz alan konusmacilarin "Hepimiz göçmeniz" vurgusu yaptigini aktaran Soylu, "Hepimiz göçüyoruz. Çünkü Allah bize bir tembihatta, 'Hüküm Allah'indir." diyor. Bir tembihati daha var 'Mülk de Allah'indir.' Hiç unutmamak gerekir. Biz hepimiz, insanlik milletinin evlatlariyiz ve bir sinavdayiz. Her zaman söylerim, para, makam, mülk, çok varlik bizi simartiyor mu diye? Bizleri simartmadigi gibi insallah gelecek nesilleri de simartmaz." diye konustu.

Soylu, yarin sabah Kilis'te olacagini belirterek, söyle devam etti:

"Ardindan Cerablus, Azez, Mare, El Bab ve vakit olursa Idlib'e geçecegiz. Eger Allah istemeseydi bir tek yaprak kimildamazdi. Bunu bilmenizi isterim. Hiçbir seyin yapicisi biz degiliz. Eger yolunda yürürsek Cenab-i Allah nasip eder. Biz hep birlikte bir sinavdan geçiyoruz ve bu sinavda Cenab-i Allah'in tembihatlarina siki sikiya sarilan bir liderimiz var, kiymetli Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan. Herkes bir sey söylüyor ama O, Allah'in tembihatlarina ve O'nun sözlerine, cümlelerine talip. O'nun cümlelerine talip olmaya da devam ediyor. Bakalim bizler mi kazançli çikacagiz yoksa dünyaya tapanlar mi? Biz inaniyoruz ki Yunus'un ve Mevlana'nin yolundan gidenler, bu dünyada da öteki dünyada da kazançli çikacaklardir. Allah'inizi severseniz yolunuzdan sapmayiniz. Hep birlikte kardesligimize simsiki sarilalim ve devam ettirelim. Gelin tanis olalim, isi kolay kilalim, sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz."

Bakan Soylu, konusmasinin ardindan Göçmen Sanatçilar Ödül Töreni'nde dereceye girenlere ödüllerini takdim etti ve ödül alanlarla hatira fotografi çektirdi.

Geceye, Içisleri Bakani Soylu'nun esi Hamdiye Soylu, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Göç Idaresi Genel Müdürü Savas Ünlü, Uluslararasi Göç Örgütü Türkiye Misyon Sefi Gerard Karl Waite ve dünyanin çesitli ülkelerinden Türkiye'ye gelen göçmenler katildi.

Kaynak: AA