Genç Modacilarin Tasarimlari Eskisehir'de Hayata Geçecek

Eskisehir’in ilk moda tasarim yarismasi olan Fashion Eskisehir’in finali için Istanbul’da ünlü modacilarla birlikte basin toplantisi düzenlendi. Düzenlenen yarisma sonucu genç modacilarin finale kalan tasarimlari atölyelerde üretime geçerek sektörle bulusmasinin yani sira yine finale kalan tasarimcilar yurt disinda egitim ve staj imkani hak kazanacak.

Genç Modacilarin Tasarimlari Eskisehir'de Hayata Geçecek
Eskisehir Ticaret Odasi tarafindan Ticaret Bakanligi’nin destegi, Eskisehir Teknik Üniversitesi ve TOBB Eskisehir Il Kadin Girisimciler Kurulu’nun isbirligiyle düzenlenen Fashion Eskisehir- Eskisehir Moda Tasarim Yarismasinin finali için Rahmi Koç Müzesi’nde basin toplantisi düzenlendi.

Eskisehir’deki küçük ölçekli imalatçi firmalarin tasarim alt yapisini güçlendirmek, rekabetçi yönlerini gelistirmek, tasarimcilarla firmalari bir araya getirmek, genç modacilara deneyim kazandirmak için düzenlenen yarismaya 350 genç modaci basvuruda bulundu. Gelinlik/Dügün, Abiye ve Gündelik kiyafet seklinde 3 farkli kategoride yarisan tasarimlarin arasinda 15 tanesi finale kaldi. Finale kalan tasarimlar atölyelerde kiyafete dönüserek modaseverler ile bulusma firsati yakalayacak.

Yarisma sonucunda ayrica Eskisehir Vehbi Koç Müzesinde 16 Ocak 2022 tarihinde ödül töreni düzenlenecek. Yarismada dereceye giren tasarimcilarin para ödülünün yani sira Ticaret Bakanligi’nin saglayacagi yurtdisi egitim ve staj imkani da hak kazanacagi belirtildi.

“Eskisehir’e ‘moda-tasarim’ alaninda deger katmak istiyoruz”

Eskisehir Ticaret Odasi Baskani Metin Güler yapilan yarisma ve organizasyonla birlikte Eskisehir’e moda-tasarim alaninda deger katmak istediklerini dile getirerek, “Finalistlerin modellerini ve tasarimlarini Eskisehir’deki atölyelerimizde ürün haline getiriyoruz. Bu sayede en azindan Türkiye’de tasarim yapma kabiliyeti olan gençlerimizi nihai noktada kendi ürünlerini ortaya çikarabilmelerine vesile oluyoruz. Eskisehir, erkek giyim noktasinda önemli bir marka degeri olan bir kent. Fakat biz Eskisehir’in bundan sonraki süreçte marka degerine moda ve tasarim noktasinda da bir deger katma amaciyla yola çiktik. Atölyelerimiz hali hazirda kendi ürünleriyle var olmaya çalisiyorlar. Bu organizasyon ile 340 tasarim atölyelerimizde degerlendirilmeye alindi. Yani atölyelerimizin kendi aliskanliklarinin disinda yeni bir takim ürünlerle tanisma firsati oldu. Yerelde bulunan atölyelerimize daha güçlü hale getirerek fabrikasyona dönüsümünü saglamada yardimci olmak istiyoruz” dedi.

Yarismanin jüri üyelerinden Modaci Emel Yildirim ise özellikle moda ile ilgilenen gençlerin bu sayede desteklenebilecegini ifade etti.

Yildirim ayrica, “Basarili gençlerimize oylarimizi vererek ‘kim basarili ise o kazansin’ dedik. Tabi moda hiçbir zaman bitmeyecek bir meslek. Böyle organizasyonlalar birlikte daha iyi yerlere gelecektir. O yüzden modada ilerlemek isteyen herkese basar diliyorum” seklinde konustu.

Jüri üyelerinden Didem Aslan ise kadin girisimcilerin de desteklendigi bir organizasyonda olmanin gurur verici oldugunu vurgulayarak, “Etkinligin hem Eskisehir’de bir ilk olmasi hem de yillarini modaya emek veren bir ekiple gerçeklestirilmesi çok önemli. Ayrica yeni neslin ve kadin girisimlerin de desteginin oldugu bir tasarim yarismasinda görev almak gerçekten çok onur verici” ifadelerini kullandi.

Toplantiya katilan Hande Kazanova ise yaptigi konusmada, “Isin içerisinde her zaman gençlere yol açacak ve kendi sektörünü büyütecek ne varsa aslinda ben de orada olmayi tercih ediyorum. Hem tasarim hem de moda için çok anlamli bir etkinlik gerçeklesecek. Gençlerimizin biraz daha kendilerine yön vermesini ve tasarim noktasinda kendilerini gelistirmelerini çok dilerim. Öyle bir dönemde yasiyoruz ki her seyin fast food gibi tüketildigi bir süreç içerisindeyiz. Ama bu pandemi ile birlikte herkes kendi gerçegini gördü. Tüketim toplumundan daha ziyade üretim toplumuna geçmemiz gerektigini gördü. Bundan sonraki dönemde bu anlamda birçok modacinin sadece kendilerine has tasarimlar yaparak bunlarin ön planda olacagini düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Moda dünyasini ve sevenleri bir araya getiren basin toplantisina ayrica, Sebnem Özinal, Merve Yildirim, Hande Kazanova ve Sebnem Önal gibi birçok isim katildi.

Yarismanin jüri üyeligini ise Emel Acar, Nefise Karatay ,Didem Taslan Sedefhan Oguz, Arzu Kaprol, Ugurkan Erez, Büsra Orakçioglu, Sema Güral Sürmeli, Idil Demirel, Muammer Kapucuoglu, Elif Gürkaynak, Gürdal Abaci, Kerem Can Apaydin, Cihan Nacar ve Emre Erdemoglu yapti.
Kaynak: İHA