CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Kayseri'de Konustu Açiklamasi

'Ülkeyi yönetenler, ülkeyi seviyorlarsa insanlara, ticaret erbabina, sanayiciye, çiftçiye, esnafa kisacasi 84 milyona saygi duyuyorlarsa bir an önce seçim sandigini milletin önüne getirsinler. Emin olun sandik geldigi andan itibaren döviz de düser'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Ülkeyi yönetenler, ülkeyi seviyorlarsa insanlara, ticaret erbabina, sanayiciye, çiftçiye, esnafa kisacasi 84 milyona saygi duyuyorlarsa bir an önce seçim sandigini milletin önüne getirsinler. Emin olun sandik geldigi andan itibaren döviz de düser." dedi.

Çesitli programlar için kente gelen Kiliçdaroglu, Kayseri Ticaret Odasi (KTO) ve Kayseri Sanayi Odasi'ni (KAYSO) ziyaret etti.

KAYSO ziyaretinin ardindan açiklama yapan Kiliçdaroglu, ekonomideki gelismeleri hem KTO hem de KAYSO ile görüstügünü dün de TÜSIAD baskanini aradigini aktararak ekonomik gidisin pek parlak olmadigini söyledi. Ciddi sorunlar oldugunu, dövizin, dolarin kontrol edilemedigini belirten Kiliçdaroglu, sunlari kaydetti:

"Hükümet büyük bir kayitsizlik içinde. Türkiye'nin yönetilmedigini, savruldugunu görüyoruz. Dün gelisen olaylar toplumdaki kaygiyi had safhaya çikardi. Ülkeyi yönetenler, ülkeyi seviyorlarsa insanlara, ticaret erbabina, sanayiciye, çiftçiye, esnafa kisacasi 84 milyona saygi duyuyorlarsa bir an önce seçim sandigini milletin önüne getirsinler. Emin olun sandik geldigi andan itibaren döviz de düser. Bunu bilmelerini isterim. Türkiye'nin daha büyük sikintilara girmeye zamani da yoktur, tahammülü de yoktur, dogru degildir. Issizligin geldigi noktaya bakin. Dolayisiyla bu atmosfer Türkiye'yi daha kötüye götürür. Daha kirilgan bir ekonomi istemiyoruz, daha güçlü bir Türkiye istiyoruz. Daha güçlü bir Türkiye'nin yolu da milletin iradesine basvurmaktir. Milletten kimse korkmasin, millet bizim milletimiz, onun sagduyusuna da güvensin. Kendileri eger çok güzel seyler yaptiklarina inaniyorlarsa ki öyle söylüyorlar, o zaman neden korkuyorlar, neden çekiniyorlar, sandigi getirsinler, 5 yil daha yetki alsinlar, ülkeyi yönetsinler. Eger vatandas güvenmiyorsa zaten degistirecektir."

Kiliçdaroglu, "Daha güzel bir Türkiye'ye ihtiyacimiz var, daha huzurlu bir Türkiye'ye ihtiyacimiz var. Bunun yapilmasi lazim ve önünün açilmasi lazim, bunun yolu demokrasidir. Baskiyla, terörle Türkiye'nin önünü kesmek, demokrasinin önünü kesmek dogru degildir. En büyük arzumuz budur, bir an önce seçim, bir an önce seçim. Sandigin milletin önüne getirilmesi lazim." diye konustu.

Ziyaretlerden memnuniyet duyduklarini aktaran KTO Baskani Ömer Gülsoy ve KAYSO Baskani Mehmet Büyüksimitci de Kiliçdaroglu'nun dogum gününü kutladi.
Kaynak: AA