Bireysel Sulama Sistemleri Için Verilen Hibe Desteklere Basvuru Sartlari Yeniden Düzenlendi

Kirsal kalkinma destekleri kapsaminda bireysel sulama sistemleri hibe sözlesmesi imzalayan ancak yükümlülüklerini yerine getirmemesi sebebiyle son 3 yil içinde sözlesmesi feshedilen yatirimcilar hibe basvurusunda bulunamayacak.

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan hazirlanan Kirsal Kalkinma Destekleri Kapsaminda Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakkinda Teblig'de Degisiklik Yapilmasina Dair Teblig, Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girdi.

Buna göre, lineer veya center pivot, tamburlu ve günes enerjili sulama sistemleri kurulmasi konularinda son 10 yilda hibe destegi alinan yer için basvuru yapilamayacak.

Yatirimci, hibe sözlesmesi kapsaminda saglanmis bireysel sulama sisteminin mülkiyetini, yerini ve amacini, yatirimin bitiminden sonra konusuna göre basvuru yapilan yil dahil, belirtilen yatirim konularini 5 yil degistiremeyecek.

Destege basvuran tüzel kisilerin idari ve mali açidan kamudan bagimsiz olmasi gerekecek. Tüzel kisilerin idari ve mali açidan kamudan bagimsiz olduklarina dair taahhütnameyi, gerçek kisilerin ise kamu hizmeti yapmadiklarina dair taahhütnameyi basvuru ekinde sunmalari istenecek.

Hibe desteklerden, kamu görevlileri, kamu kurum ve kuruluslari ile kamu kaynaklarindan finansman saglayan veya baglantisi olan gerçek veya tüzel kisiler yararlanamayacak.

Geçmis tebligler kapsaminda hibe sözlesmesi imzalayan yatirimcilardan yükümlülüklerini yerine getirmemesi sebebiyle son 3 yil içinde sözlesmesi feshedilenler hibe basvurusunda bulunamayacak.

Basvuru sirasinda ve sözlesme yapilmadan önce basvuru sahibinin iflas etmis veya projenin tasfiye halinde bulunmasi, basvuru sahibinin kisitli veya mal varliginin mahkemece idare ediliyor olmasi, is veya faaliyetlerini askiya almasi, mal varligiyla alakali tedbir karari veya bu dogrultuda açilmis bir dava bulunmasi hallerinde hibe basvurusu yapilamayacak.

Yatirimci, kamu haklarindan mahrum olmasi, hirsizlik, dolandiricilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, rüsvet, irtikap, nitelikli zimmet, sahtecilik, hileli iflas suçu islemis olmasi, milli güvenlige tehdit olusturdugu tespit edilen terör örgütlerine aidiyeti, iltisaki veya irtibati olmasi, tutuklu bulunmasi, resmi ihale ve alim satimlara fesat karistirmasi, devlet sirlarini açiga vurmasi, devletin sahsiyetine karsi islenmis suçlardan kesin hüküm veya idari bir karar olmasi veya ülkenin mali çikarlarina zarar verici herhangi bir suçtan dolayi kesinlesmis mahkumiyeti olmasi hallerinde hibe basvurusunda bulunamayacak.

Basvuru asamasinda, proje uygulama sirasinda ve uygulama sonrasi dönemde Kamu Ihale Kurumu Yasaklilar Listesi'nde olanlarin da hibe basvurusu kabul edilmeyecek.

Kaynak: AA