Lapseki'de Içme Suyu Sebekesinde Olusan Sorunun Giderilmesine Çalisiliyor

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde içme suyu sebekesinde yasanan sorun giderilinceye kadar bu suyun içilmemesi uyarisinda bulunuldu.

Lapseki Belediye Baskani Eyüp Yilmaz, gazetecilere yaptigi açiklamada, 15 Aralik'ta ilçede etkili olan asiri yagislarin ardindan Bayramdere Baraji havzasindan akan çamurlu suyun aritma tesisinde sikintilara yol açtigini duyurdu.

Bu süreçte akan bulanik su nedeniyle vatandaslardan sikayetler geldigini, asiri yagislarin Bayramdere'den aritma tesisine gelen suyu etkiledigini belirten Yilmaz, su bilgileri paylasti:

"Aritma suyu tesisimizdeki mühendislerimiz ve çalisanlarimiz tarafindan kimyasal ve fiziksel aritma teknigi ile suyu en azindan bulanik dahi olsa insana zararli olmayan bir sekilde yani mikrobiyolojik açidan bir sakinca yaratmayacak düzeyde sehre verilmeye devam edildigini söyleyebilirim. Vatandaslarimizin bu sürecin geçici oldugunu bilmelerini istiyorum. Önümüzde daha kis sartlari mevcut. Yer yer bu sikintilari yasayabiliriz. Lapseki Belediyesi olarak tüm imkanlarimizla vatandaslarimiza temiz suyu bir an önce tedarik etmeye çalistigimizi belirtmek isterim."

Yilmaz, sorun giderilinceye kadar sebeke suyunun içilmemesi gerektigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA