Eski Hamas Lideri Mesal, Lübnan Basbakani Ile Ülkesindeki Filistinlilerin Durumunu Görüstü

Hamas'in yurt disi sorumlusu Halid Mesal, Lübnan Basbakani Necib Mikati ile ülkesindeki Filistinli mültecilerin durumunu ele aldi.

Hamas'tan yapilan yazili açiklamada, Lübnan'in güneyindeki Filistin mülteci kampi Burc es-Simali'de Hamas ile Fetih Hareketi arasindaki gerginlik üzerine Beyrut'a gelen Mesal ve beraberindeki heyetin, Lübnan Basbakani Mikati ile görüstügü belirtildi.

Açiklamada, görüsmede Lübnan'da bulunan Filistinli mültecilerin kosullarinin yani sira Filistin gündemine iliskin son gelismelerin ele alindigi ifade edildi.

Eski Hamas lideri Mesal'in, Basbakan Mikati'den Lübnan'da 3 Hamas üyesinin öldügü saldirinin faillerinin cezalandirilmasi talebinde bulundugu belirtilen açiklamada, mülteci kamplarindaki güvenlik ve istikrarin kendileri için çok önemli oldugunu dile getirdigi kaydedildi.

- Cenaze töreninde saldiri

Burc es-Simali Mülteci Kampi'nda 10 Aralik aksami meydana gelen patlamada hayatini kaybeden Hamas mensubu Hamza Sahin için 12 Aralik'ta düzenlenen cenaze töreni sirasinda kalabaliga ates açilmasi sonucu 3 Hamas üyesi ölmüstü. Saldiri, cenaze konvoyu bölgedeki Fetih Hareketi'nin merkezine yaklastigi esnada olmustu.

Hamas'tan yapilan yazili açiklamada, saldiridan Fetih Hareketi sorumlu tutulmustu.

Hamas'in suçlamalarina iliskin Fetih cephesinden herhangi bir açiklama yapilmazken Lübnan ordusu, 13 Aralik'ta cenaze töreninde silahli saldiri düzenleyen zanlinin teslim alindigini duyurmustu.

Hamas'in yurt disi sorumlusu Mesal, 15 Aralik'ta Beyrut'a gelmisti.

Kaynak: AA