Çanakkale Çevre, Sehircilik Ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Çelen'den 'Sariçay' Açiklamasi Açiklamasi

'Sariçay'daki olasi kirliligin çözümü için Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügümüz, basina konu olan çalisma hakkinda bilgi edinerek sorunun çözümü yolunda daha etkin sonuçlar elde etmek üzere gerekli çalismalari sürdürmeye devam etmektedir'.

Çanakkale Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Bekir Çelen, kenti ikiye bölen ve Çanakkale Bogazi'na dökülen Sariçay'in dip çökellerinde agir ve zehirli metal saptandigi iddialarina iliskin açiklama yapti.

Çelen, yazili açiklamasinda ilde mevsimsel sartlarin degisimi sonucunda yagislarin artmasiyla tekrarlayan bir sorun haline gelen Sariçay'daki olasi kirliligin sebeplerinin arastirilmasi için Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü teknik personelince 2019 yilindan itibaren farkli dönemlerde inceleme ve denetim çalismalari yapildigini hatirlatti.

Marmara Denizi'ndeki müsilaj ile mücadele kapsaminda yapilan denetimlerde Sariçay bölgesinde de arastirma yapildigini, anlik alinan atik su numunelerine ait analiz sonuçlarinin, mevzuat sinir degerlerine uygun oldugunu belirten Çelen, sunlari kaydetti:

"Atikhisar Baraji su toplama havzasindaki kisa ve mutlak koruma alanlarinda herhangi bir madencilik faaliyeti bulunmamaktadir. Uzun mesafeli alanda ise halihazirda faaliyet gösteren metalik maden ocagi bulunmamaktadir. Il Müdürlügümüz görev ve yetkileri kapsaminda 2019, 2020, 2021 yillarinda birçok defa Sariçay konusunda ilgili kurum ve kuruluslar ile çesitli çalismalar yapmistir.

Sariçay'daki olasi kirliligin çözümü için Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügümüz, basina konu olan çalisma hakkinda bilgi edinerek sorunun çözümü yolunda daha etkin sonuçlar elde etmek üzere gerekli çalismalari sürdürmeye devam etmektedir."
Kaynak: AA