Asgari Ücret Karari Resmi Gazete'de

Isçinin bir günlük normal çalisma karsiligi asgari ücreti 166 lira 80 kurus olarak tespit edildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, isçinin bir günlük normal çalisma karsiligi asgari ücretinin 166 lira 80 kurus olarak tespitine iliskin karari Resmi Gazete'de yayimlandi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Karari Tebligi'nde 4857 sayili is Kanunu'nun 39'uncu maddesi ile Cumhurbaskanligi Teskilati Hakkinda 1 sayili Cumhurbaskanligi Kararnamesi'nin 522'nci maddesi geregince, is sözlesmesi ile çalisan ve bu kanunun kapsaminda olan veya olmayan her türlü isçinin asgari ücretini tespit etmekle görevli Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 1 Aralik'ta basladigi çalismalarini 16 Aralik'a kadar sürdürdügü belirtildi.

Komisyonun yaptigi dört toplanti sonucunda milli seviyede tek asgari ücretin tespitine oy birligiyle, isçinin bir günlük normal çalisma karsiligi asgari ücretinin de 1 Ocak 2022 ile 31 Aralik 2022 tarihleri arasinda 166 lira 80 kurus olarak tespitine oy birligiyle karar verildigi bildirildi.

Kararin gerekçesinde asgari ücretin ödenmesi zorunlu en az ücret oldugu vurgulanarak, "Asgari ücretin belirlenmesini düzenleyen Asgari Ücret Yönetmeligi uyarinca asgari ücret, pazarlik ücreti degildir. Asgari ücretin belirlenmesi sirasinda komisyonumuz, bu çerçevede bir karar alinmasi için çalismis, isçilerin geçim sartlari ve 2022 yili enflasyon hedefi gibi faktörleri degerlendirmistir. Iste bu çerçevede hareket eden komisyonumuz, isçinin günlük asgari ücretini 1 Ocak 2022 - 31 Aralik 2022 tarihlerinde 166 lira 80 kurus olarak belirlemistir. Asgari Ücret Yönetmeligi'nin 11'inci maddesi geregince, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nca belirlenen asgari ücret, Resmi Gazete'de yayimlandigi tarihi izleyen ayin ilk gününden itibaren yürürlüge girecektir." ifadeleri yer aldi.

Kaynak: AA