ABD'de CDC Danismanlarindan Johnson &Amp; Johnson Asisi Yerine Pfizer-Biontech Veya Moderna Tavsiyesi

ABD Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) bilim insanlarindan olusan danisma kurulu, Johnson & Johnson asisi yerine Pfizer-BionNTech veya Moderna asilarinin yaptirilmasini tavsiye etti.

CDC bünyesinde gerçeklestirilen bilim danisma kurulu toplantisinda nadir de olsa kan pihtilasmasina yol açabilen Johnson & Johnson asisinin yerine Pfizer-BionNTech veya Moderna asilarinin yapilmasinin daha uygun olacagi belirtildi.

CDC danismanlari, Johnson & Johnson asilarinin pihtilasma sorununun ülkede 9 kisinin ölümüne neden oldugunu ifade ederek, diger iki asinin böyle bir risk tasimadigini ve daha etkili göründügünü kaydetti.

CDC'den Dr. Isaac See, daha önce yaptigi açiklamada, Johnson & Johnson asisi yaptiran kadin ve erkeklerde 54 kan pihtilasmasi vakasinin görüldügünü, ikisi erkek olmak üzere 9 kisinin bu yüzden hayatini kaybettigini, diger iki ölümün ise ayni sebepten oldugu konusunda süphelenildigi bilgisini vermisti.

CDC'nin direktörü Rochelle Walensky'nin, "alisilmadik bir hareket" oldugu kaydedilen tavsiye kararinin uygulanip uygulanmayacagina karar vermesi gerekiyor.

Asilarin bir yil önce piyasaya sürülmesinden bu yana Johnson & Johnson asisi olan yaklasik 16 milyon kisi de dahil 200 milyondan fazla ABD'li tam asilanmis kabul ediliyor.

Kaynak: AA