Minik Ögrenciler Ebru Sanatiyla Engeli Asti

Yozgat’ta bir kresin ögrencileri, ebru sanati üzerine yaptiklari çalismalari ailelerine satarak elde ettikleri gelirle aldiklari tekerlekli sandalye ve tablet bilgisayari, engelli arkadaslarina hediye ettiler.

Minik Ögrenciler Ebru Sanatiyla Engeli Asti
Yozgat’ta yaslari 3 ila 4 arasinda degisen kres ögrencileri, sosyal ve kültürel faaliyetler kapsaminda ögretmenleri esliginde geleneksel Türk sanatlarindan olan ebru sanatini ögreniyor. Kollari sivayarak ebru teknesinin basina geçen ögrenciler, boyayi suyla bulusturup minik elleriyle muhtesem desenler olusturuyor. Olusturduklari ürünleri kendi anne ve babalarina satisini gerçeklestiren minikler, okul kumbarasinda biriken para ile ihtiyaç sahibi engelli bir gence tekerlekli sandalye ve kas hastasi bir çocuga da tablet bilgisayar alarak hediye etti.

Minik ögrenciler okullarinda düzenlenen programla tekerlekli sandalyeyi ve tablet bilgisayari engelli arkadaslarina teslim etti. Hediyeleri alan engelli gençler de mutluluklarini gizleyemedi.

Çocuklarinin böyle bir etkinlige imza attigi için mutlu olduklarini söyleyen Serdar Aydin, “Çok güzel ve anlamli bir etkinlik olmus. Özellikle küçük yasta çocuklarin böyle bir etkinligi düzenlemesi bizi de mutlu etti. Biz de elimizden geldigince katkida bulunduk ama asil emegin sahibi çocuklarimizdi. Buradan toplanacak para ile engelli kardesimize tekerlekli sandalye alinacak. Burada yapilan sanatsal etkinligin fiziksel olarakta bir faydaya dönüsmesi çok anlamli oldu. Biz bu tür etkinliklerin daha çok kisiye ulasmasini diliyoruz. Böylece küçük yasta çocuklarimizin yardimlasma duygusu pekismis oluyor ve yapilan etkinligin de gerçekten bir yere ulasmasi çok güzel bir duygu” dedi.

Velilerden Seyma Aras ise, “Çocuklarimizin yaptigi bu etkinlik gerçekten çok anlamliydi. Burada toplanan yardimlarla tekerlekli sandalye alinacak baska bir çocugumuza da tablet bilgisayar yardimda bulunulacak. O yüzden çok anlamli. Biz de küçük bir katki da bulunduk. Insallah bütün kurumlar böyle bir çalisma baslatir da daha çok kisiye ulasilmis olur” seklinde konustu.

Minik ögrenciler de engelli arkadaslarina tekerlekli sandalye ve tablet bilgisayar almak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyerek mutluluklarini dile getirdiler.
Kaynak: İHA