Is Yerinde Ögrenme Ile Akademik Ögretim Birlestirilecek

DÜZCE – Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Istihdam melegi projesinde is yerinde ögrenme ile akademik ögretimi birlestireceklerini dile getirdi.

Is Yerinde Ögrenme Ile Akademik Ögretim Birlestirilecek
Düzce Üniversitesi’nin istihdami artirmaya yönelik hayata geçirecegi “Istihdam Melegi” proje tanitim toplantisi, Rektörlük Çalistay Salonu’nda gerçeklestirildi.

Genis katilimla gerçeklestirilen tanitim toplantisinda konusan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi’nin güdümlü istihdam projesi olan “Istihdam Melegi” hakkinda bilgiler paylasti. Proje ile sistematik bir firma-ögrenci eslemesi modeli önerdiklerinin altini çizen Nigar Demircan Çakar, projede is yerinde ögrenme ile akademik ögretimi birlestireceklerini dile getirdi. Çakar; Düzce Üniversitesi’yle ihtiyaçlarina uygun ortak müfredat belirleyecek isverenlerin; ilgili ögrencileri seçebileceklerini, egitici ve mentor destegi verebileceklerini, Yeterlilikler Karnesi olusturacaklarini bildirdi.

“Herkes kazanacak”

Mezun olan ögrencilere diploma ile birlikte proje kapsaminda basari belgesi de verilecegini belirten Çakar, ögrencilerin bu belge ile söz konusu firmalarda istihdam edilebilecegini ifade etti.

“Istihdam Melegi” projesi ile hem devletin, hem firmalarin, hem de Düzce Üniversitesi’nin kazanacagina isaret eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, projeye destek veren herkese tesekkür ederek sözlerini sonlandirdi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’in ardindan görüslerini dile getiren Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Sahin, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mehmet Nazim Pazvant, kamu kurumlari ve firma temsilcileri projeye desteklerini vurgulayarak görüs ve önerilerini katilimcilarla paylasti.
Kaynak: İHA