Ikinci Elde En Çok Talep Otomatik Viteslere

Türkiye genelinde otomotiv sektöründe yasanan fiyat artisi ikinci el piyasasini da etkilemeye devam ediyor. Ikinci elde talep gören otomatik vitesli hatcback araçlarin gördügü talep yüksek olunca, fiyatlar da buna bagli olarak artiyor.

Ikinci Elde En Çok Talep Otomatik Viteslere
Türkiye’de otomotiv sektöründe yasanan sorunlar Balikesir’de de ikinci el araç piyasasini etkiliyor. Özellikle talep gören otomatik vitesli hatcback araçlar deyim yerindeyse yok satiyor. Balikesir’de galericilik yapan Melih Karakaya, “Sifir arabalarin yoklugu ikinci eli etkiledi. Ikinci el piyasasi her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Ikinci el araçlarda 1 ila 3 yas arasi sifir diye tabir ettigimiz arabalarda özellikle hatchback otomatik bayanlarin da tercih ettigi arabalar olarak adlandirabiliriz. Sifir arabalarin olmayisi bu arabalarin fiyatlari inanilmaz derecede degiskenlik gösteriyor ve bu araçlara talep daha fazla. Fiyatlarin su anda düsme imkanini görmüyorum, her geçen gün yükselen ikinci el piyasasinda fiyatlarin düsme imkaninin oldugunu da düsünmüyorum, ama ilerleyen süreçte tabi ki bu fiyatlarda duraganlik olusacaktir. Ikinci el araç alirken insanlar genellikle araçlarda minimum hatayi kabul ediyorlar ve daha çok sifira dönük sifira yakin minimum derecede hatasiz diyebildigimiz arabalari kabul ediyorlar onlari almak istiyorlar” dedi.

Ikinci el piyasasini degerlendiren Melih Karakaya, “Ikinci el piyasasi daha yükselmeye devam ediyor tahmini süreç sifir araçlarin ülkemize giris yapasiya kadar daha da yükselecektir. Sifir aracin olmayisi ikinci eli de dogal olarak etkiliyor. Ikinci el araç alacaklar için tavsiyem sudur biz galericiler yetkili belgeli kisiler olarak sizlere daha iyi hizmet vermek için devletimize ödedigimiz vergiler ile bu piyasayi düsürecegimize inaniyoruz” seklinde konustu
Kaynak: İHA