Arap Koalisyonu Açiklamasi Suudi Arabistan'in Cazan Kentine Yönelik Saldirida Maddi Zarar Olustu

Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri, Suudi Arabistan'in güneybatisindaki Cazan kentini hedef alan saldirida üç sivil aracin yandigini ve üç sanayi atölyesinin zarar gördügünü duyurdu.

Suudi Arabistan resmi haber ajansi SPA'da yer alan habere göre, koalisyon güçlerinden konuyla ilgili yazili bir açiklama yayinlandi.

Cazan'a yapilan "düsman" saldirida, sivillere ait 3 aracin yandigi, üç sanayi atölyesinde de maddi zararin meydana geldigi ifade edildi.

Koalisyondan daha sonra yapilan ikinci bir açiklamada ise Suudi Arabistan'in güney batisindaki Ebha kentine atilan iki balistik füzenin imha edildigi bildirildi.

Açiklamada, Yemen'deki Iran destekli Husilere, "sivilleri hedef almak üzere Uluslararasi Sana Havalimani'ni balistik füze atmak için kullanma" suçlamasi yöneltildi.

Öte yandan, Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya es-Seri, yaptigi yazili açiklamada, Kral Halid Hava Üssü'ndeki savas uçaklarinin hangarlari ve Cazan'daki bazi hedeflere 5 balistik füzeyle saldiri düzenlediklerini duyurdu.

Husiler, son zamanlarda genellikle Suudi Arabistan hava savunma sistemi tarafindan etkisiz hale getirilen orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yani sira IHA'lari da kullanarak, ülkenin bazi bölgelerini hedef aliyor.

Yemen'deki Iran destekli Husi milisler Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA