Alkollü Sürücünün Çarptigi Garson Hayatini Kaybetti

Adana’da alkollü bir sürücü, motosikletiyle isten çikip evine giden garson Mehmet Adanir’a çarparak ölümüne neden oldu. Adanir’in ailesi ve is arkadaslari sürücünün hak ettigi cezayi almasini isterken, garsonun kebapçida görev yaptigi alan hizmete kapatilip fotograflariyla ve karanfille donatildi.

Alkollü Sürücünün Çarptigi Garson Hayatini Kaybetti
Kaza, 7 Aralik gecesi merkez Yüregir ilçesi Sinanpasa Mahallesi Haci Sabanci Bulvari’nda meydana geldi. Bir kebapçida garsonluk yapan Mehmet Adanir (31), isten çikip evine gitmek için 01 AHJ 817 plakali motosikletine bindi. Haci Sabanci Bulvari’na geldiginde ise Ö.A. yönetimindeki 01 NM 163 plakali otomobil, Adanir’in kullandigi motosiklete çarpti. Otomobilin önünde yaklasik 40 metre sürüklenen Adanir, daha sonra savrularak kaldirimin bordür taslarina çarpti.

Olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldirilan ve yogun bakima alinan Adanir, geçen Pazartesi günü hayatini kaybetti.

Öte yandan, kaza yerinde polisin gözaltina aldigi sürücü Ö.A.’nin ise 0,60 promil alkollü oldugu belirlendi.

Mehmet Adanir, merkez Seyhan ilçesine bagli Yesiloba Mezarligi’nda defnedilirken, sürücü Ö.A. ise cezaevine gönderildi.

Is arkadaslari unutmadi

Mehmet Adanir’in çalistigi kebapçida ise is arkadaslari, genç adami unutmayarak görev yaptigi alani hizmete kapatip fotograflariyla ve karanfille süsledi.

Mehmet Adanir’in son is günündeki güvenlik kamerasi görüntüleri de ortaya çikti. Ögle saatlerinde her seyden habersiz çalisan Adanir’in gece ise kazadan 3 dakika önce isten çikip motosikletine bindigi, kaskini takip evine dogru gittigi görüldü.

Gazetecilere konusan Adanir ailesinin akrabasi Mehmet Fikri Aykal, “Mehmet, aksam is çikisi motosikletle kaza yapiyor. Arkadan bir araba vuruyor. Soför alkollüymüs. Çarpan kisi ilk basta ev hapsindeydi ama yegenim vefat edince cezaevine göndermisler. Ne gerekiyorsa avukatimizin yapacagindan eminim” diye konustu.

Mehmet Adanir’in çalistigi kebapçinin sahibi Ugur Aydin ise sürücünün hak ettigi cezayi almasini istedigini söyledi.

Aydin, “4 yildir agabey kardes gibiydik. Su an burada kimsenin ne yüzü gülüyor, ne de çalisma istegi var. Pazartesi günü burada dünyanin sonu gibiydi. Benim su an durdugum yer Mehmet Adanir’in çalistigi yerdi. Buraya da Mehmet Adanir kösesi ismini verecegiz. Onun adini yasatacagiz. Kazayi yapan sürücünün hak ettigi cezayi almasini istiyoruz. Mehmet’i taniyip da sevmeyen yoktu” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA