Yurt Kalkan Ögrencilere Sifir Atik Egitimi

Sifir Atik çalismalarinin daha genis bir tabana yayilmasini saglamak amaciyla egitim çalismalarini sürdüren Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi Kent Konseyi tarafindan yurtlarda kalan ögrencilere yönelik ‘Sifir Atik Gönüllüleri Hareketi’ baslatildi.

Yurt Kalkan Ögrencilere Sifir Atik Egitimi
Karatay Belediyesi Kent Konseyi Sifir Atik Çalisma Grubu öncülügünde gerçeklestirilen egitim faaliyetleri kapsaminda Melike Hatun Kiz Yurdunda kalan ögrencilere “Sifir Atik Projesi Egitimi” verildi.

Egitimlerde ögrencilerde çevre bilincinin olusmasi, israfin önlenerek kaynaklarin daha verimli kullanilabilmesi için geri dönüsümün önemi, çöp olarak bilinen atiklarin geri dönüsüm sayesinde tekrar kullanilabilir hale getirildigi, bu sayede ülke ekonomisine katkida bulunuldugu ve atiklarin nasil toplanmasi gerektigi tek tek anlatildi. Melike Hatun Kiz Ögrenci Yurdunda gerçeklestirilen programda ilk olarak Karatay Belediyesi’nin sifir atik konusunda yaptigi çalismalar hakkinda ögrencilere sunum yapan Karatay Kent Konseyi Sifir Atik Çalisma Grubu Gönüllüsü Çevre Mühendisi Mücahit Bulut, plastik, metal, kompozit, kagit ürünleri, cam gibi geri dönüstürülerek ekonomiye kazandirilabilecek atiklarin sifir atik uygulamalari, olusan atiklarin ayristirilarak yeniden kullanilmasinin önemi ve bireylerin üzerine düsen sorumluluklari ögrencilerle paylasti.

“Sifir Atik” konusunda birçok proje yürüttüklerini dile getiren Karatay Belediyesi Kent Konseyi Baskani Abdurrahim Arslan ise, Karatay Belediyesinin bu alanda en fazla gayret gösteren belediyeler arasinda yer aldigini söyledi.

Kent Konseylerinin ana görevinin ortak akli yakalamak olduguna dikkat çeken Arslan, sifir atik çalismalarinda da bu birliktelikle önemli basarilara imza atilacagini ifade ederek; ögrencileri sifir atik gönüllülük hareketine davet etti.

Abdurrahim Arslan, “Sifir Atik bilincinin gelismesi için projenin en büyük ayaklarindan birinin egitimler oldugunun farkindayiz. Karatay Kent Konseyi Sifir Atik Çalisma Grubumuzun öncülügünde egitim çalismalari gerçeklestiriyoruz. Bu bilinçle yurtlarda kalan ögrencilerimize ulasip, onlari sifir atik gönüllüleri hareketimize davet etmek istedik. Çevre dostu projelerimizle geri dönüsüm çalismalarina hep birlikte destek verip, gelecek nesillere daha temiz bir çevre birakabiliriz. Israfin önlenmesi ve atiklarin dönüstürülmesini hedefleyen sifir atiga giden bu yolda 7’den 70’e herkesin destegine ihtiyacimiz var ve çalismalarimiz dogrultusunda vatandaslarimizla isbirligi içerisinde olmaya devam edecegiz” dedi.

Melike Hatun Kiz Ögrenci Yurdundan baslayan egitimlerin Konya genelindeki tüm yurtlari kapsayacak sekilde genisletilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA